Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Civil Hírek

Cikkek

2017.09.13

7. Lakásmenet - Csak együtt vagyunk erősek!

/ Menüpont: Civil Hírek

A lakhatási válság ma milliókat érint Magyarországon. A hatalomban lévő döntéshozók mégsem tesznek semmit. Elveszik a gyerekeinket, mert nincs otthonunk. A családunkkal együtt lakoltatnak ki minket, mert a bérlőket nem védi semmi. Naponta kell választanunk az evés és a lakhatás között. Lakcím nélkül nem tudunk elintézni semmit. Hajléktalanszállón kell élnünk akkor is, ha dolgozunk, mert nincs megfizethető bérlakás. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.12

A szeptemberi iskolakezdés veszélyei

/ Menüpont: Civil Hírek

Nem figyel oda a gyerek az iskolában, nem tud tanulni, esetleg zavarja a tanítást? Könnyen előfordulhat, hogy "mentális zavarral" bélyegzik meg és valamilyen pszichiátriai szert kell szednie – ennek pedig messzemenő következményei lehetnek. Erről is szól az a nem mindennapi vándorkiállítás, amely szeptember közepén nyitja meg kapuit Budapesten.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.11

MSZF a magyarországi elosztási viszonyokról

/ Menüpont: Civil Hírek

Magyarország 600 leggazdagabb lakosának jövedelme 16.025-ször (tizenhatezerhuszonötször) nagyobb, mint a szegénységi küszöb alatt, napi 2 dollárból (520 Ft-ból), havi 15.600 Ft-ból élő 1,2 millió honfitársunké. Magyarországon 600 gazdag akkora vagyonnal rendelkezik, amekkora az ország egy évi bruttó nemzeti termékének (GDP) egynegyede: legszerényebb számítás szerint 70 milliárd 231 millió dollárnyi vagyonnal. Ugyanakkor a népesség fele, 4 millió 899 ezer ember vagyontalannak számít.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.10

Hogyan működnek a társadalmi vállalkozások Magyarországon?

/ Menüpont: Civil Hírek

A Társadalmi vállalkozások alapkutatás célja, hogy átfogó, rendszerszemléletű képet adjon a hazai társadalmi vállalkozásokról a társadalmi vállalkozásokkal foglalkozó szakemberek, a szakmapolitikával foglalkozó intézmények, az oktatási intézmények és a kapcsolódó for-profit szervezetek számára. Ennek érdekében a kutatás adatokat szolgáltat a társadalmi vállalkozások számáról, a ténylegesen működő és a csak adminisztratív értelemben létező társadalmi vállalkozásokról, a szektor gazdasági teljesítményeiről, foglalkoztatási és gazdasági potenciáljáról, a társadalmi vállalkozások területi és szektorális megoszlásáról és a szektor által teremtett hozzáadott társadalmi értékekről.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.09

Szembemegy a hivatal a kormánnyal - a táppénzigénylésért

/ Menüpont: Civil Hírek

A problémát okozó kormányrendelet kapcsán az előterjesztést tevő EMMI-n belül az egészségbiztosítási helyettes államtitkári pozíció továbbra is betöltetlen. A szakmai felügyelet ellátó NEAK vezetői és a kormányhivatal érintett hivatalnokai megállapodtak néhány napja: nem kell a kötelező elektronikus igénylés, visszaállnak a papíralapú kérelmek befogadására. A belső ügyrendi megállapodás megoldást jelenthet a hegyekben álló elektronikus ügyintézési kérelmek elbírálására is.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

Fiatalok, ellátás nélkül - határvédelmi szolgálatra vezényelve

/ Menüpont: Civil Hírek

A hajnali induláskor élelmezési ellátást nem kaptak, majd a szállásukra megérkezve, 10 órával később azt a tájékoztatást kapták, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni. Akinek volt módja, lehetősége, az bevásárolt, de sokan nem tudtak magukról gondoskodni. Olyan tájékoztatás is elhangzott az átrendelt állomány irányába, hogy semmilyen többlet juttatást (napidíj, élelmezéssel kapcsolatos költség, stb.) nem fognak kapni. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

Nehezebbek lettek az iskolatáskák Tuzséron

/ Menüpont: Civil Hírek

A  Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (Btesz) és alapítványa mintegy három éve aktívan részt vállal abban, hogy a településen élő, fokozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei számára elérhetővé váljon az, ami szerencsésebb társaiknak megadatott. 

Hogy mik ezek?

Egy nem lyukas cipő, tisztálkodási lehetőség, vagy a tehetségük elismerése. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

Megjelent a Negyedik Hiteles Lapok

/ Menüpont: Civil Hírek

Izgalmas heteken vagyunk túl. Az ellenzéki pártok a kilakoltatások megállítását kezdeményezték. A rendkívüli ülésnapra a kormánypártok nem jöttek el. Vajon a Kormány a jól bevált taktikát követi majd, miszerint az ellenzék javaslatát lesöpri és azt majd a sajátjaként nyújtja be azt a Ház elé? Meglátjuk…

 
Teljes bejegyzés

2017.09.07

Cenzúra a minisztériumi stratégiában?

/ Menüpont: Civil Hírek

"Tisztességtelen és értelmetlen csapdának látom a közérdek szempontjából, hogy a pénzteremtő hitel fogalma és a rá épülő banki műveletek (alapszinten a pénzteremtő hitelek fogyasztóknak) nem jelennek meg színről színre, ezért nem lehet kihasználni fogyasztó ügyfélként a lehetőségeit, nem lehet igazodni a természetéhez, és nem lehet leleplezni a pénzteremtő hitelek sajátosságaival visszaélő bankok tisztességtelenségét, szakmaiatlanságát, mert a bíróságok, közjegyzők, ügyvédek, igazságügyi és nemzetgazdasági miniszterek, banki és jegybanki vezetők, miniszterelnökök, egyetemi tanárok és kutatók és mindenki aki labdába rúghatna ……….. úgymond fogalmuk sincsen róla, hogy mulasztásos bűnt követnek el a társadalom ellen, azaz mondhatni mulasztásos bűnözők. Az ENSZ már említett okmánya nevesíti a mulasztásos korrupciót."

 
Teljes bejegyzés

2017.09.04

Szakmai Fórum az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapján

/ Menüpont: Civil Hírek

A Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége, a Magyar Pszichológiai Társaság és az ELTE PPK Pszichológiai Intézete az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja alkalmából szakmai fórumot rendez.

 
Teljes bejegyzés