Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Civil Hírek

Cikkek

2017.09.04

Minden ötödik család előre spórol a tanévre

/ Menüpont: Civil Hírek

Az iskoláztatással kapcsolatos költségeket nem minden család veszi könnyen. A felszerelés megvásárlása minden második családban okozott fejtörést az előző tanévben: előre kellett spórolniuk, hogy meg tudják vásárolni azt. A családok 3 %-a kölcsönkért, hogy fedezni tudja ezeket a kiadásokat, 1 % pedig hitelt is felvett. Minden harmadik családban van olyan gyermek, akinek szüksége volt az előző tanévben korrepetálásra, 41 %-uk esetében ez fizetett foglalkozást jelentett. Szintén minden harmadik családban pedig van olyan gyermek, akinek kellett valamilyen fejlesztésre járnia, 19 %-uk esetében jelentett ez többlet kiadást. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.03

Azonnal kezelni kell a gyógyíthatatlan betegeket!

/ Menüpont: Civil Hírek

Magyarországon 8 ezer SM beteg él, közülük a neurológiai osztályokon kialakított 32 SM centrumban 4 és félezer beteget kezelnek. Ennek magyarázata, hogy jelenleg csak a hirtelen állapotrosszabbodásokkal sújtott, úgynevezett javuló-rosszabbodó kórformában vannak hatékony gyógyszerek. A folyamatos – nem ritkán rendkívül gyors – leépüléssel járó primer progresszív kórformában eddig semmilyen terápia nem hatott, várhatóan a közeljövőben kaphat európai gyógyszerhatósági engedélyt az első olyan infúzió, amely révén – a finanszírozás függvényében – újabb betegcsoport kerülhet be a terápiás körbe.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

Iskolai tanévnyitó felnőtteknek

/ Menüpont: Civil Hírek

Idén a rendezvény nevéből eltűnt a felnőttképzés, a meghívottak listáján nem szerepeltek a szakmai szervezetek, szakértők, oktatási intézmények, nyelviskolák. Kimaradt minden szakmai tartalom, információ átadás a felnőttképzéssel és a várható változásokkal, programokkal kapcsolatban.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

Szurikáta Gyermekdiabétesz Konferencia és Családi Nap

/ Menüpont: Civil Hírek

A rendezvény az 1-es típusú diabéteszes gyerekek és családjuk, 1-es típusú diabéteszes fiatalok és felnőttek számára szervezzük, kérlek, csak akkor jelentkezzetek, ha van ilyen érintett a családotokban és lehetőleg ő maga is részt vesz az eseményen.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

Felmérés a törvény teljesíthetetlenségéről

/ Menüpont: Civil Hírek

A parlament 2016 decemberében megváltoztatta a szövetkezeti törvényt és kötelezően előírta a szociális szövetkezetek számára, hogy önkormányzati (vagy karitativ szervezeti) tagot kell felvenniük 2018 január 1-ig. Minden szakmai szervezet tiltakozása ellenére fogadták el a törvényt. Egyrészt ez elfogadhatatlan, másrészt a visszajelzések alapján úgy látjuk, hogy ez teljesíthetetlen a szociális szövetkezetek nagy részének.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.29

Mentőkutyák működnek együtt a rendőrséggel, szeptembertől

/ Menüpont: Civil Hírek

Az együttműködési megállapodás értelmében, a továbbiakban is a rendőrség, a helyszíni parancsnoka, irányítja majd a kutatásokat, szükség esetén bevonva más partnerszervezeteket is. A kutatásban mindegyik fél a saját erőivel és eszközeivel, saját anyagi forrásaira támaszkodva vesz részt – kapacitásuktól függően. A mentőkutyás keresőegységek közreműködhetnek terepen eltűnt személyek, nagyobb helyszíni kiterjedésű közlekedési balesetekben érintett, (pl. repülőgép-szerencsétlenség, vonatbaleset) vagy romok alatt rekedt túlélők és az esetleges áldozatok felkutatásában.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.29

Hamarosan kezdődik az Ars Sacra Fesztivál

/ Menüpont: Civil Hírek

A mára már tíznapossá nőtt esemény a szeretet kultúrájának terjedését segíti a művészet számos műfaját felvonultató, INGYENESEN látogatható programjaival. A szakralitást profán környezetben, a hagyományt új köntösben, a kortárs alkotásokat régi helyszíneken mutatjuk be.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.28

Menj, és nyisd ki a szád!

/ Menüpont: Civil Hírek

Itt vagyunk a választási kampány kezdetén. Aki figyeli a híreket, a sajtó beszámolóit, az nagyon jól tudja, hogy sem a jelenlegi parlamenti képviselők, sem a parlamentbe készülő kis pártok képviselő jelöltjei nem felkészültek devizahitelezésből. Mindez jól látszik a sajtótájékoztatókból, riportokból

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Más vagyok, de nem kevesebb!

/ Menüpont: Civil Hírek

Az Autisták Országos Szövetsége nyárzáró fesztivált szervezett Budapesten, mely során autizmussal élő személyek mutatták meg tehetségüket különböző előadóművészeti területeken. A fellépésekre neves mentorok segítségével készültek fel vállalkozó szellemű autista tehetségek. A fellépéseken túl vásárral, kiállítással, játékokkal és számos kreatív eseménnyel vártuk az érdeklődőket. 

 
Teljes bejegyzés

2017.08.26

Akcióterv készül a HÖOK Jövőkép Programjából

/ Menüpont: Civil Hírek

A tárgyalás kiemelt ágazatközi ügyei voltak: a hallgatók életkörülménye, jóléte, a tehetséggondozás, az egyetemi sportlehetőségek és -infrastruktúra fejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálata, az egészséges oktatási körülmények feltételeinek biztosítása, továbbá a külhoni hallgatók és intézmények helyzete.

 
Teljes bejegyzés