Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Civil Hírek

Cikkek

2017.08.26

IV. Piacok Napja

/ Menüpont: Civil Hírek

A Piacok Napja egy különleges rendezvény, amely egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét. A programsorozat nem kisebb célt tűzött zászlajára, mint a városlakók fogyasztói attitűd váltásának elősegítését, valamint a valós közösségi élményen alapuló személyes interakciók megerősítését.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.26

Több, mint 100 ezer ember bizonytalan lakcímhelyzetben

/ Menüpont: Civil Hírek

Magyarországon összesen 70.808 embernek nincs érvényes lakcíme. Két évvel ezelőtt 63.660 embernek nem volt érvényes lakcíme, vagyis azóta ez a probléma súlyosabb lett. Azoknak a gyerekeknek a száma is nőtt, akiknek nincs érvényes lakcíme: ma már összesen 4838-an kiskorút érint ez a probléma. Ha valakinek érvénytelen lakcíme van, lényegében semmilyen állampolgári jogát nem tudja érvényesíteni, ami a lakcímhez kötődik (pl. választás, szociális ellátások, iskolalátogatás, egészségügyi illetékesség). 

 
Teljes bejegyzés

2017.08.26

Megjelent a Hiteles Lapok!

/ Menüpont: Civil Hírek

Ezen rövid összefoglalóknak a célja hosszútávon, hogy olyan személyeket érjünk el vele, akik a „devizahiteles” ügyben érintettek, de a témával behatóan nem találkoztak, nem foglalkoztak, esetleg nincs internetük, életvitelük nem teszi lehetővé az „devizahiteles” ügy nyomonkövetését. Érzékenyíteni szándékozzuk őket a folyamatban lévő fejleményekkel és közelebb hozni őket a problémához, megismertetni őket a már megszerzett tudáselemekkel, minimális ismereteket adni nekik (pl. annuitás, értékelés, kamatparitás)

 
Teljes bejegyzés