Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Civil Hírek

Cikkek

2017.09.26

Szíria rövidesen felszabadul a terrorista megszállás alól

/ Menüpont: Civil Hírek

Szíria területének 85 százaléka felszabadult az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezet megszállása alól, és rövid időn belül kisöprik őket az ország egész területéről – tudatta Dr. Makt Mazen, a Magyarországi Arab Közösség Egyesület tájékoztatási alelnöke szombaton a Magyar Békekörben tartott budapesti előadásán.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.20

Közvécétlen évnyitó a Fővárosi Önkormányzat előtt

/ Menüpont: Civil Hírek

Budapesten alig 80 db közvécé van több mint másfél millió emberre, ráadásul alig van ingyenes és akadálymentes. A Város Mindenkié, a Bennfentes Kívülállók Közkórusa (BKK) és az Önállóan lakni – közösségben élni csoport 2017. szeptember 20-án adta át a Fővárosi Önkormányzatnak, a Belügyminisztériumnak és az EMMI-nek azt a 3300 ember által aláírt petíciót, amelyben azonnali és átfogó megoldást követelnek a közvécé helyzetre nemcsak Budapesten, de az egész országban is.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.19

3 magyar tehetség az EU Fiatal Tudósok Versenyén

/ Menüpont: Civil Hírek

Az EU Fiatal Tudósok Versenye az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja, hogy a 15-20 év közötti fiatalok figyelmét a természettudomány és technológia területére irányítsa és elősegítse az együttműködést közöttük. A 2017. évi döntőt szeptember 22. és 27. között Tallinnban rendezik meg. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.19

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás

/ Menüpont: Civil Hírek

Az ideális jelölt olyan, jelenleg is tevékeny, új tudást létrehozó szakember (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető), aki szakterületén jelentős, az elmúlt 5 évben gyakorlatban bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hozott létre, amelyet eredményesen hasznosít és alkalmaz; kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, kimagasló tudását színvonalas oktatói/nevelői tevékenysége során környezetének átadja, szakterületén jelentős társadalmi aktivitást fejt ki; innovatív tevékenységével hozzájárul a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez; illetve személyes közreműködésével megalapozza és fenntartja intézményük innovációs készségét és képességét.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.19

Előadás-beszélgetés Szíriáról

/ Menüpont: Civil Hírek

A Magyar Békekör Meghívója

 
Teljes bejegyzés

2017.09.18

Állítsák le a devizahiteles kilakoltatásokat!

/ Menüpont: Civil Hírek

Összefoglalva: a magyar nép követeli, hogy a magyar országgyűlés törvénykezéssel  érje el, hogy a bankok csalás útján ne gazdagodjanak meg a magyar nép munkájából. Amennyiben a jelen Kormány nem védi meg intézményein keresztül a magyar népet a csalás útján történt kifosztásától, úgy érdemtelen a magyar népet vezetni! Most és később is. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.17

Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje

/ Menüpont: Civil Hírek

A versenyprogramra versszínházi előadással, verszenei koncerttel, versfilmes alkotással, valamint vers- és prózamondás mellett balladamondással is lehet jelentkezni. Az utóbbi kategóriák esetében idén először nemcsak junior és felnőtt, de fiatal felnőtt kategória is lesz. A verseny nyitott valamennyi korosztály számára, határon innen és túlról.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.16

Megfosztják az anyanyelv használatának jogától a lakosság 32,5%-át

/ Menüpont: Civil Hírek

A Magyar Békekör vasárnap erkölcsi támogatásáról biztosította a kárpátaljai magyarokat és az Ukrajnában élő összes nemzeti kisebbséget anyanyelvük szabad használatáért vívott harcukban az új kijevi oktatási törvény ellen. A Békekör elítélte a kijevi hatalmi rendszer nemzetiség-elnyomó politikáját, és az amerikai kormány egyetértését Kijevvel, hogy megfosszák a nemzeti kisebbségeket anyanyelv-használati joguktól.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.15

Megrázó kiállítás nyílt a pszichiátriai jogsértésekről

/ Menüpont: Civil Hírek

A kiállított anyag eddig soha nem látott alapossággal mutatja be a pszichiátriai visszaélések széles skáláját, illetve napjaink pszichiátriájának társadalomra gyakorolt hatását.  Mivel a kiállítás a pszichiátriákon történő visszaéléseket sok esetben valódi dokumentumfelvételek nyers valóságán keresztül mutatja be, a tárlat megtekintése gyengébb idegzetűeknek és 16 év alattiaknak nem ajánlott – utóbbiaknak csak felnőtt kísérettel.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.14

Betelt a bili! Közvécétlen évnyitó

/ Menüpont: Civil Hírek

Megmozdultunk a közvécékért, de hiába kértük a Belügyminisztériumot, az EMMI-t és a Fővárosi Önkormányzatot, de nem történt semmi, sőt! A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egyenesen azt mondta, a közvécékért indított petíciónk nem érte el az ingerküszöbét. Hát, akkor sajnos tovább kell akcióznunk, hogy elérje a Fővárosi Önkormányzatét, a Belügyminisztériumét és az EMMI-ét.

Bár szerintünk is könnyebb lenne figyelembe venni az emberek igényeit, és több közvécét telepíteni, de úgy néz ki, ezt a döntéshozók nem értik. Pedig a szükség nagy úr, annál is, aki úr! Szóval betelt a bili!

 
Teljes bejegyzés