Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.26

Akcióterv készül a HÖOK Jövőkép Programjából

diploma.jpgA HÖOK 2017. július 5-én adta át Palkovics László oktatásért felelős államtitkárnak a Jövőkép Program szakmai összefoglalóját. Ezt követően sor került a felsőoktatási téma területi hivatalos egyeztetésekre: a hallgatói jóléti ügyektől az oktatói felelősségig minden fontos témában. Következő lépésként pedig a HÖOK vezetősége 2017. augusztus 22-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Miniszterelnökség képviselőivel tartott egyeztetést.

Az ágazatközi egyeztetésen Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár vezetésével, az ifjúságügyért, a nemzetpolitikáért, a sportért, valamint az egészségügyért felelős ágazat képviselői vitatták meg az anyagot.

A tárgyalás kiemelt ágazatközi ügyei voltak: a hallgatók életkörülménye, jóléte, a tehetséggondozás, az egyetemi sportlehetőségek és -infrastruktúra fejlesztési lehetőségeinek felülvizsgálata, az egészséges oktatási körülmények feltételeinek biztosítása, továbbá a külhoni hallgatók és intézmények helyzete.

"Bizakodó vagyok, hiszen a nyári tárgyalások során több megoldásban is vita bontakozott ki, de egyre inkább úgy látom, hogy mindenki elkötelezett a felmerülő kérdések konstruktív rendezésében." – jelezte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

A következő lépés a hallgatói javaslatok és a kormányzati tervek összhangjának vizsgálata, ezt követően az érintettek közös Akciótervet dolgoznak ki, amely az ősz folyamán készülhet el.

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája - OS