Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.31

Felmérés a törvény teljesíthetetlenségéről

panasz.jpgA parlament 2016 decemberében megváltoztatta a szövetkezeti törvényt és kötelezően előírta a szociális szövetkezetek számára, hogy önkormányzati (vagy karitativ szervezeti) tagot kell felvenniük 2018 január 1-ig. Minden szakmai szervezet tiltakozása ellenére fogadták el a törvényt. Egyrészt ez elfogadhatatlan, másrészt a visszajelzések alapján úgy látjuk, hogy ez teljesíthetetlen a szociális szövetkezetek nagy részének.

A Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége (SzOSzöv) felmérést készít, hogy a törvényhozás számára pontos képet tudjon adni a törvény teljesíthetőségéről, illetve, ha az derül ki, hogy nem teljesíthető a törvényi előírás, akkor kezdeményezni tudja a törvény módosítását.

A SzOSzöv kér minden szociális szövetkezetet, hogy az alábbi linken elérhető kérdőívet töltse ki, legkésőbb szeptember 3-án vasárnap éjfélig. Minden szociális szövetkezet véleménye nagyon fontos!

Kérjük juttassák el az ismeretségi körükben lévő többi szociális szövetkezetnek is ezt az információt. 

Gyors felmérés a szociális szövetkezetek előírt kötelező (önkormányzat, karitatív szervezet) tagfelvételének jelenlegi helyzetéről.

Köszönjük a támogatását!

Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége nevében Németh László elnök sk.b

pafi.hu