Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.08

Fiatalok, ellátás nélkül - határvédelmi szolgálatra vezényelve

rendorseg-2..jpgA szakszervezetünkhöz eljutott információk szerint a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt szeptember 4-én hajnalban levezényelték a déli határra. Értesüléseink szerint az átrendelés előreláthatóan 2018. január 08-ig fog tartani. 

Információink szerint a próbaidősök semmiféle előzetes tájékoztatás nem kaptak a vezénylésről, és ellátásuk sem volt kellően megszervezve.

A hajnali induláskor élelmezési ellátást nem kaptak, majd a szállásukra megérkezve, 10 órával később azt a tájékoztatást kapták, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni. Akinek volt módja, lehetősége, az bevásárolt, de sokan nem tudtak magukról gondoskodni. Információink szerint olyan tájékoztatás is elhangzott az átrendelt állomány irányába, hogy semmilyen többlet juttatást (napidíj, élelmezéssel kapcsolatos költség, stb.) nem fognak kapni. 

Amennyiben az információk helytállóak, úgy természetesen nem tudjuk elfogadni azt, hogy a pályakezdő fiatalok hátrányosabb bánásmódban részesüljenek, mint a megyei rendőr-főkapitányságokról átrendelt állomány.

A rendelkezésünkre álló információk alapján szervezetlennek tűnő intézkedéssel kapcsolatban számtalan kérdésünk merült fel, melyek kivizsgálását és megválaszolását kértük az országos rendőrfőkapitánytól. 

A Papp tábornoknak írt levelünk itt olvasható.

Független Rendőr Szakszervezet