Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.19

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás

gabor-denes-dij.jpgA NOVOFER Alapítvány immár 29. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket is

A díjjal a hazai és a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket (a műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak - pl.: távközlés/információs technológiák, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása, stb. - kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni.

Díjazási javaslatot a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetői, továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakemberek nyújthatnak be.

Az ideális jelölt olyan, jelenleg is tevékeny, új tudást létrehozó szakember (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető), aki szakterületén jelentős, az elmúlt 5 évben gyakorlatban bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hozott létre, amelyet eredményesen hasznosít és alkalmaz; kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, kimagasló tudását színvonalas oktatói/nevelői tevékenysége során környezetének átadja, szakterületén jelentős társadalmi aktivitást fejt ki; innovatív tevékenységével hozzájárul a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez; illetve személyes közreműködésével megalapozza és fenntartja intézményük innovációs készségét és képességét.

A kritériumokat tartalmazó részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a

 http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok

internetes címen érhető el letölthető formátumban.

A felterjesztések leadási határideje: 2017. október 10.

Dr. Gyulai József
 a kuratórium elnöke

OS