Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.26

Megjelent a Hiteles Lapok!

374.jpgA Hiteles Mozgalom régóta tapasztalja azt, hogy napjainkban túlsúlyba került az online, web alapú (pl. Facebook) kommunikáció, ahol néha elvész a lényeg, ahol az átadni szándékozott információk gyakran nem kellő figyelemmel találkoznak.

Úgy hisszük, erősíteni szükséges az információ alternatív áramlását. Ennek egy példája a Hiteles Mozgalom által szerkesztett Hiteles Lapok.

Ezen rövid összefoglalóknak a célja hosszútávon, hogy olyan személyeket érjünk el vele, akik a „devizahiteles” ügyben érintettek, de a témával behatóan nem találkoztak, nem foglalkoztak, esetleg nincs internetük, életvitelük nem teszi lehetővé az „devizahiteles” ügy nyomonkövetését. Érzékenyíteni szándékozzuk őket a folyamatban lévő fejleményekkel és közelebb hozni őket a problémához, megismertetni őket a már megszerzett tudáselemekkel, minimális ismereteket adni nekik (pl. annuitás, értékelés, kamatparitás).

Az összefoglalók megválasztása során a Hiteles Mozgalom szívesen bemutatja a többi jelentősebb „devizás” érdekvédelmi szervezetet is, szívesen fogad tőlük előre megírt - mindenképpen forráshivatkozásokkal ellátott - témát, foglalkozzon az akár a jogi út lehetőségével, a pénzügyi ismeretek terjesztésével és a pénzügyi tudatosság erősítésével, de akár békés utcai megmozdulás témájával.

Minden példány max. 2 oldal, nem több (ez megemészthető 1 kávé, vagy sör mellett is), aki akar, a megszerzett információk mentén el tud indulni, azokat el tudja mélyíteni. Kérünk minden érintettet, ha azonosulni tudnak a tartalmával, terjesszék. Akik rendelkeznek nyomtatóval, segítsenek a „devizahiteles károsultaknak” abban, hogy terjesztik ezeket az összefoglalókat.

A Hiteles Lapok-at terjesztheted elektronikusan, de inkább "nyomtasd ki és tedd elérhetővé" olyanok számára, akik internetes elérhetőséggel nem, vagy korlátozott módon rendelkeznek, vagy tudod, hogy számukra például életkorukból kifolyólag a papír alapú kommunikáció az előnyös. Társasház szórólap tartójában, virágosnál, szomszédnak saját kézben átadva, kocsmában ( :-) ), könyvtár pultján, károsult/vagy szimpatizáns által vezetett üzlethelyiségben stb. célszerű osztogatni.

Úgy gondoljuk, hiszünk benne, hogy szükség van ezen összefoglalókra. Várjuk visszajelzéseiteket, szívesen olvasnánk arról, hol tetted elérhetővé kinyomtatott változatban és persze várunk megosztani érdemes információkat a devizahitel károsultakat védő szervezetektől, ahiteleslapok@gmail.com email címen.

A Hiteles Lapok megjelenése napján megosztva: hiteleslapok@googlegroups.com csoportban. Ha időben értesülne a Hiteles Lapokról, csatlakozzon a csoporthoz:
https://groups.google.com/forum/#!forum/hiteleslapok

Eddig megjelent Hiteles Lapokat megtekintheti az alábbi helyen:

https://drive.google.com/open?id=0B0ZrlT2iwNh2eE5aZExKYzhDZUE

Hiteles Mozgalom