Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.04

Szakmai Fórum az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapján

konferencia.jpgA Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége, a Magyar Pszichológiai Társaság és az ELTE PPK Pszichológiai Intézete az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja alkalmából szakmai fórumot rendez.

A különböző területet képviselő szakemberek, előadások és kerekasztal keretében vitatják meg, mivel lehetne hatékonyabbá tenni az öngyilkosságok megelőzését Magyarországon. A világnap mottója ebben az évben: "Adj egy percet az életért".

Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden évben szeptember 10-én tarják az egész világon az International Association for Suicide Prevention (IASP) és a WHO kezdeményezésére. Ez alkalomból szervezett programunk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a segítők összefogásának szerepére az öngyilkosság megelőzésben, hiszen a LESZ statisztikai mutatói szerint a beérkezett több mint 100.000 hívás közül minden harmadikban benne van az öngyilkosság veszélye.

Kiegészítő rendezvényként Békéscsabán késő este a nemzetközi felhívás alapján a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén gyertyagyújtásra kerül sor. Ezzel támogatva az öngyilkosság megelőzését, emlékezve az elveszített szerettekre, segítve az öngyilkosság túlélőit.

További információ: www.sos116-123.hu

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége - OS