Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségügy

Cikkek

2017.09.20

Az ellenzék közös Egészségügyi Paktumot készített

/ Menüpont: Egészségügy

A Fidesszel szemben álló valamennyi ellenzéki párt megállapodásra jutott a Fideszt követő új, demokratikus kormány egészségpolitikai alapelveiről. Ez az első olyan alkalom, amikor a baloldali- szabadelvű ellenzék és a Jobbik közösen lép fel egy, Magyarország életét döntően befolyásoló szakpolitikai kérdésben. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.15

Elvárjuk, hogy a rákbetegeknek is legyen beleszólása!

/ Menüpont: Egészségügy

A szövettani leletek egyre hosszabbak, egyre több tényező alapján döntenek az orvoscsoportok arról, hogy egy beteg számára mi lehet a társbetegségekkel is összeegyeztethető leghatékonyabb gyógymód, hogyan válthatják egymást az egyes kezelések. Ha egyszer minden fórumon azt hirdeti a kormányzat, hogy felívelőben a magyar gazdaság és jól áll a költségvetés, miért gyógyszerek elvételével akarnak többletforrásokat biztosítani, miért a rákos betegeken akarnak spórolni?

 
Teljes bejegyzés

2017.09.14

Gyermekek mentálisan sérülékeny családokban

/ Menüpont: Egészségügy

A gyermekek érzik és látják a családi változásokat, de még a szakemberek is alulértékelik ezen képességeiket, így a gyermekek szakmai segítség nélkül magukra maradnak érzelmi terheikkel, sőt a gyakorlatban előfordulhat, hogy a pszichiátriai szakemberek a gyerekeket mint a gyógyulást elősegítő tényezőket „használják” a szülők terápiájában, ami a gyermekek terheit tovább növeli. A gyermekek azonban saját realitásuk aktív alkotói és mivel érzékelő rendszerük legtöbbször éber, képesek felfogni szüleik váratlan érzelmi vagy viselkedésbeli változásainak erejét.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.04

A pszichotróp gyógyszerek és a herbál összefüggéseiről

/ Menüpont: Egészségügy

A most következő összefoglalóm mindössze feltételezés, mindaddig, míg az itt leírt állításaim bizonyítást nem nyernek. Nincs kémiai laborom, és sem biológus, sem pedig kémikus nem vagyok. Logikusan pórbálok következtetni a megfigyelt esetek nyomán. Számomra a helyzet egyértelmű, és ha igazam van, hihetetlen mértékű, és szándékos rombolása zajlik az emberiségnek, melyet fiatal gyermekeken kezdenek el kivitelezni, a gyógyszeripar nyereségének növelése céljából. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.02

Nemcsak a kapacitást, az eredményességet is növelni kell

/ Menüpont: Egészségügy

Ne csak az állami intézetekben történő kapacitásnöveléssel igyekezzen a kormány segíteni a várólistákon lévőknek, hanem adott esetben a ma már jól működő magánintézményekbe való átkísérésüket is segítse elő – a megfelelő támogatást biztosítva –, hiszen nem csak a kapacitás, hanem az eredményesség növelése is lenne a cél. Azaz ugyanazért a pénzért hatékonyabb működést várjon el, ezzel a sikerességi ráta növekedését is támogatva.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Fizeted a TB járulékot, mégsincs jogviszonyod, ha ...

/ Menüpont: Egészségügy

Hiába fizeti bárki az egészségbiztosítási járulékot, ha a főbérlője nem engedi bejelentkezni az albérletébe, akkor az orvosok nyilvántartási rendszere szerint nem rendelkezik egészségbiztosítási jogosultsággal. Mit mond erre a minisztérium? Ha nem jogkövető az állampolgár, és nem jelentkezik be az albérletébe, hát ne menjen orvoshoz. ...

Csak így, nemes egyszerűséggel, magyarosan. ...

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Haláltusa

/ Menüpont: Egészségügy

Nem arról írok, hogy a magyar egészségügy romjaiban hever. Arról írok, hogy a gyermekek kórházi ellátása mára szinte teljes mértékben ellehetetlenült.

Miközben mindenre van pénz. Lássuk csak:

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Zombivá varázsolt gyermekek

/ Menüpont: Egészségügy

Vannak olyan betegségek, melyek már gyermekkortól kezdődően tudati-pszichés állapotot befolyásolnak, illetve ezek működését akadályozzák. Ezekre - a betegség súlyosságától függően gyógyszereket írnak föl. A gyógyszerek mellékhatásai az esetek többségében jóval nagyobb károkat okoznak, mint maga az eredeti betegség, melyre a gyógyszereket felírják.

 
Teljes bejegyzés