Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.04

A pszichotróp gyógyszerek és a herbál összefüggéseiről

fuvezo-gyermekek---index.hu.jpgA most következő összefoglalóm mindössze feltételezés, mindaddig, míg az itt leírt állításaim bizonyítást nem nyernek. Nincs kémiai laborom, és sem biológus, sem pedig kémikus nem vagyok. Logikusan pórbálok következtetni a megfigyelt esetek nyomán. Számomra a helyzet egyértelmű, és ha igazam van, hihetetlen mértékű, és szándékos rombolása zajlik az emberiségnek, melyet fiatal gyermekeken kezdenek el kivitelezni, a gyógyszeripar nyereségének növelése céljából. Logikai érvek és következtetések mentén állítom fel hipotézisemet, a saját megfigyeléseimre alapozva.

Rengeteg szakemberrel beszélgettem úgy a pszichotróp gyógyszerek, mint a herbál hatásairól. A civil szervezetek a herbál használatát a drogok szempontja alapján közelítik meg, a jogalkotás szintén. Így fordulhat elő, hogy a herbálnak mindössze egy-egy összetevője kerül tiltólistára, amin a gyártók azonnal változtatnak, hogy újra legálisnak tűnhessen, viszont még sosem keresték az összetevők közötti azonosságot a pszichotróp szerek összetevőivel.

Gondolkkozzunk el azon: a herbál gyártói hogyan képesek kivitelezni azt, hogy amint egy összetevő tiltólistára kerül, már akár másnap másik összetevővel dobják piacra az ugyanúgy elnevezett árucikküket? Ez a gyorsaság volt az, ami gyanakvást ébresztett bennem. Hiszen a herbált - elméletileg nem biológusok, és nem kémikusok állítják elő. Névhez legalábbis nem lehet kötni, a rendőrség is kizárólag a futárokat és a terjesztőket szedi össze, a gyártókat, a valódi előállítókat még nem igazán állítottak törvény elé.

Azt már tudjuk, hogy a herbált egy fehér porból, acetonos hígítással folyadékot kinyerve készítik, és mindenféle szárított gazt locsolnak be vele, annak érdekében, hogy sodorható figurát kapjanak. A fehér por a kulcsszó ebben az esetben, hiszen a fehér por összetevői azok, melyek igazán károsak, károsabbak, mint az aceton, vagy a hígító leszívása. A fehér por összetevőiből kerül egy-egy adalék tiltólistára, melyből már következtetni lehet arra, hogy többféle agymanipulátort is belevernek ebbe a szerbe.

Honnét tudja a mezei droggyártó, hogy mely összetevőket vonhatja össze úgy, hogy a végtermék használója abba ne haljon bele? Valószínűleg kísérletek már folytak, és gyakorlati megfigyeléseken, gyakorlati tapasztalatokon alapulhatnak az ismeretei. Honnét szerezhet gyakorlati tapasztalatot egy droggyártó? Hiszen a háziorvosoknak is több éves kemény tanulási folyamatot jelent az, hogy mely gyógyszert írhatnak föl mely gyógyszer mellé, a hatás-ellenhatás kémiai reakcióit elkerülvén. Egy drogambulancia munkatársa adta fejembe a gondolatot, mondván: itt valószínűsíthetően emberkísérletek folynak a herbál használata terén. Ugyanezt a feltételezést már több civil szervezettől is hallottam, hiszen leírni még nem igazán merték, bizonyítékok hiányában.

Továbbmentem a feltételezésnél, és elkezdtem végiggördíteni a gondolatot. A herbál alap összetevője a fehér por. A pszichiátriai szerek alap összetevője a fehér tabletta, vagy a kapszula, melyben fehér por található. Nos, ezt, ha a tablettát összetörjük, a kapszulát kiborítjuk, fehér por keletkezik. A pszichotróp szereket az orvosok a kórházakban már nagyon jól bekísérletezték az egyébként mindössze mentális zavarral bekerülő, majd a gyógyszerezés eredményeként valódi betegként távozó embereken. 

A psziochotróp "gyógy"szerek összetevőit pontosan ismerik, de új összetevőket is folyamatosan fejleszt a gyógyszeripar. Az új összetevők fejlesztésének alapköve a kísérletek folytatása. Az állatvédők egyre erősebb küzdelmének eredményeként a legtöbb államban már betiltották az állatkísérleteket, de az üzletnek mégis mennie kell. Kik a legfeláldozhatóbbak sokak meglátása és a társadalmi beidegződések szerint? A drogosok és a hajléktalanok. ...

Hiszen valószínűleg annak is megvan az oka, hogy egy olyan szert, amelynek összetevőit képesek akár naponként is megváltoztatni, reagálva a jogszabályi környezet változásaira, tehát több, magas kvalitású ember agyi kapacitását is igénybe veszi az előállítása, klasszisokkal olcsóbban adják, mint azokat a bódító szereket, melyek egy, vagy két kémiai folyamatot igénylően kerülnek előállításra, és tulajdonképpen "csak" megtermelni kell, felnevelve az alapot adó növényeket.

Mondhatjuk, a herbál előállítása több agyat, és több ember egybehangolt munkáját igényli, akik valószínűleg nem csupán mezőgazdasági szakmunkás végzettséggel rendelkeznek, mint az egyéb, már eleve tiltott, és jóval kevesebb maradandó károsodást okozó drogok előállításánál. A pszichotróp szerek előállítása esetén ugyanakkor egyre erősebb tiltás érkezik az emberjogi szervezetek felől, ily módon egyre kevesebb kísérletet végezhetnek hivatalosan, pl. egyetemistákon, vagy vállalkozó szellemű betegeken, így egyre kevesebb új szert tudnak előállítani, mely a gyógyszergyártók értékesítési volumenére, a piacrészesedésük növelésére egyre inkább káros hatással van.

A végkövetkeztetés számomra nyilvánvaló: az újabb és újabb pszichotróp szerek fejlesztése újabb és újabb kísérleteket kíván, melyet laboratóriumi keretek között egyre nehezebben tudnak kivitelezni a jogszabályi környezet egyre szűkebb tere miatt. A piac pedig nem állhat meg, kiterjesztik hát az emberekre, hogy az előállítani szándékozott pszichotróp szerek viselkedésre gyakorolt hatásait megfigyelhessék. 

A mellékhatások megfigyelésére is kiváló, hiszen az egyetemisták is rájöttek már arra, hogy ha részt vesznek a gyógyszerkísérletekben, azzal saját maguknak okoznak maradandó károsodást, és az anyagi előny, ami a kísérletben való részvétellel jár, nem kompenzálja a későbbi következményeket. Ezzel együtt a gyártó számára anyagilag jóval előnyösebb befektetés, ha az utcán végzi kísérleteit. Hiszen ha a kísérletet vállaló emberekkel dolgozik, akkor az embereket is, és az előállítás költségeit is meg kell fizetnie, tehát a deficit egyértelműen nagyobb. Viszont, ha az utcára dobja, kizárólag előállítási költsége van, tehát a nyeresége klasszisokkal több, a fejlesztés pedig jóval kevesebbe kerül, mintha laboratóriumi körülmények között tesztelne.

Miért állíthatom biztosan, hogy igenis van összefüggés a herbál és a pszichotróp szerek összetevői között? Most nézzük meg ugyanezt a kérdést, gyakorlati szempontból.

A herbált használó ember első körben a személyi higiéniáról mond le, mert egyáltalán nem hiányzik neki. A pszichotróp szereknél a helyzet ugyanez, a személyi higiénia igénye az első, amit kilő a tipikus, első fázisú leszarom tabletták használata A herbáltól az agy morzsákra esik szét, a pszicho szerektől szintén. A herbál első számú következménye a hihetetlen felejtés, a pszicho szerek esetében ugyanez történik. A herbált használó képes az öncsonkításra, több pszicho szer egyik markáns mellékhatása szintén ugyanez.

A herbált használó, ha a személyiségvonásai között az agresszió bármely szinten már eleve szerepel, képes közveszély okozására, a pszicho szerek mellékhatásai szintén erre késztetik az embert (pl. ugyanez történt Ákossal, a Pécsi Egyetemen, szintén pszicho szerek hatása alatt állt, és csak saját magát akarta megvédeni a társai viselkedésétől. Vagy vegyük - a másik oldalról - a füzesabonyi apát, aki részben herbált használva leszúrta a saját kisfiát). Ha ezeket az eseteket összevetjük, láthatjuk, hogy a hasonlóság több, mint amely már alapvetően egy egészséges gyanakvást ébreszthet bennünk.

Továbbmegyek: a herbált használók között feltűnően nagyszámú esetben fordul elő a heteroszexualitás átváltása homoszexualitássá. A pszicho szereknél, bár nem ennyire gyakorian, de szintén előfordul. A pszicho szereknél azért nem annyira gyakori, mert első körben impotenciát/frigiditást okoznak, és csak ezt követi a saját nemhez való fordulás, ha a kötelező gyógyszerezés folytatódik. A herbálnál ez a lépcső kimarad, egyből vált a nemi vonzódás iránya. A herbálos fiataloknál megfigyeltem a nemi attitűd összezavarodásának fázisait, és teljes kifejlődését, majd a tisztulást követően a szexuális érdeklődés tulajdonképpeni elvesztését.

Meg aztán ott van az eszméletvesztések kérdése. A herbálos nem egyszer szívja fel úgy magát, hogy a fellegekben jár, pörög, majd hirtelen leketyeg, és képes állva bealudni, illetve nyitott szemmel is aludni, akár. A pszicho szerek esetében ez úgy működik, mint pl.: felírnak egy új szert, az első pár napban minden happy, majd azt hiszed, példának okán, hogy főzöl, de a konyha padlóján térsz magadhoz, és majdnem kigyullad a lakás, mert odaégett, amit a tűzhelyre tettél. Fogalmad nincs arról, mi történt veled és körülötted, arról sem, hogy ez mennyi időn keresztül történt. Tehát a herbálos "csak" hirtelen bealszik, a pszicho szeres hirtelen ájul és eszméletet veszít. Tehát, a fenti logika alapján a herbálban már ez a pszicho szer összetevő már finomított verzióban fordulhat elő.

De beszélhetünk az elvonásról is, összehasonlítva úgy a herbál, mint a pszicho szerek elvonását. A herbálost felettébb érdekes módon, a pszichiátrián, pszichotróp szerekkel szedik le a herbálról. Azaz: kőkemény drogot váltanak light drogokkal, majd a light drogok adagolását szüntetik meg. Ennek ideje átlag 4-6 hónap. Kérdés: honnét tudják a pszichiáterek, mely drogokkal tudják "hatástalanítani" a herbál összetevőinek hatásait akkor, amikor a herbál összetevőit konkrétan és pontosan senki sem ismeri? ...

A pszicho szereknél, ha az a pszichiáteren múlik, sosem történik elvonás, azt az embernek élete végéig szednie kell (a gyógyszergyártók számára üzlet csak ebben van). Ha mégis úgy dönt a "beteg", hogy márpedig ő lejön a pszicho szerekről, a háziorvos, vagy belgyógyász segítségét kéri, aki fokozatosan csökkenti az adagot, megfigyelésekkel, és szoros követéssel, egyre könnyebb és könnyebb light pszicho szerekkel átfedve az elvonási tüneteket, majd végül teljesen leáll a gyógyszerezés. Ennek ideje szintén 4-6 hónap. Azt hiszem, ez a tény is magáért beszél.

Az elvonáshoz, ugye, tartoznak még tünetek, tünetegyüttesek is, amely mindkét szer vonatkozásában teljes mértékig azonos: kézremegés, idegesség, hirtelen előtörő agresszió, verejtékezés, alvászavarok, rémálmok, hihetetlen mértékű édesség iránti vágy, nemtörődömség, elnémulás, sírás-kényszer, gyors kifulladás még az átlagos mozgástól is, stb. Száz százalékig megegyezőek még az elvonási tünetek is, úgy a herbálnál, mint a pszicho szereknél. Nem hiszem, hogy ekkora véletlen létezhet. ...

Hatalmas probléma a herbállal folytatott, hiábavaló civil küzdelem, mely most még erősen szélmalomharcnak tűnik, a jogalkotó érdektelenségének következményeként. Még hatalmasabb probléma azonban az, hogy a pszicho szereket nem tiltják, sőt, legalizálásával bátorítják is a terjesztését. Pedig úgy a hatásai, mint a következményei teljes mértékben azonos a herbáléval, ugyanakkor, ha a pszicho szerek alkalmazását betiltanák, megszűnhetne a herbál előállítása is. Mert már nem volna benne pénz a gyógyszergyártók számára, nem volna igény további kísérletek folytatására. ...

Szem előtt kell tartanunk: a pszicho szerek eddig még egyetlen egy esetben sem hoztak - orvosilag dokumentáltan, ily módon bizonyíthatóan - gyógyulást. Azt viszont többször, sőt, minden alkalommal bizonyított, diagnosztizált tényként rögzítik az orvosok: a pszicho szerek használata erős függőséget okoz, a gyógyszerezés leállítása ennek okán kizárólag orvosi felügyelet alatt történhet.

Ne feledjük: a fent leírtak mindaddig hipotézisnek minősülnek, míg érdemi és hivatalos bizonyítást nem nyernek. 

Fotó: Index