Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez+Az

Cikkek

2017.09.23

Ha korog a gyomra, hát rúgja a bőrt!

/ Menüpont: Ez+Az

Ünnepélyesen átadták Magyarcsanád község műfüves focipályáját, mely 33 millió forintból épült meg. Igaz, hogy a településen élő gyermekek, többségében az iskolában juthatnak főtt ételhez, vagy egyáltalán: élelemhez, de focipályájuk, kormányzati segítségként, már van. Ha korog a gyomra, majd rúgja a bőrt. ….

 
Teljes bejegyzés

2017.09.19

Pénzhasználati jog és vidéki lét

/ Menüpont: Ez+Az

Nemegyszer megtörtént, hogy ellenőrzés jött ki egy hivataltól, és valami igen furcsát hangoztatott magabiztosan. Kiderült, hogy nem mezőgazdász a végzettsége és nem is dolgozott mezőgazdaságban, kiderült, hogy a térképhez sem ért – de ez a munkája és ő nem akar erélytelennek mutatkozni. Volt hogy gyerekeim hátba vágtak hivatali értetlenkedőt, felismerve, hogy együtt végeztek az egyetemen, de útjaik elváltak. Kiderült, hogy a hivatalok munkanélküli diplomásokat alkalmaznak egy évig, amíg támogatást vehetnek fel rá…. A szomszédaim meg kiöregedtek, meghaltak, a gyerekeik meg unokáik, dédunokáik szépen eltűntek a főváros felé, Ausztriába, Dániába vagy még messzebb. Egy-két alkalommal hazajöttek majd elmaradtak. Nem érezték úgy, hogy nekik alanyi alkotmányos jussuk lenne a magyar vidéken való megmaradáshoz.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.18

Modern ÁVH ...

/ Menüpont: Ez+Az

Elegáns kormányzati megoldással és nem kis mértékű beetetéssel megoldja a kormány, hogy minden cég levelezésébe bepillantást nyerhessen. Az áldozatok nem is tudják magukról, hogy áldozatok, ráadásul még örülhetnek is annak, hogy nem minden keserű pirula, ami kötelező. Pedig ennél keserűbb nincs.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.18

A paraszt .....

/ Menüpont: Ez+Az

Mondd fiam, összeszámoltad, hogy hány diplomát és különböző végzettséget kellene szétosztanod minden egyes 'buta paraszt' között, akiket te leszólsz, míg a te tanult, művelt /embered/ csupán egyetlen tudományágban jeleskedik? Feltéve, ha tényleg jeleskedik és nem valami kókler, aki csak azért kapott valami tudományos címet, mert a családba tartozik és összehoztak neki is egyet, mert ugye „ő is megérdemli”.

Tudod fiam, az a 'buta paraszt', aki nem járt iskolába, kisgyermekkorától járta az élet iskoláját a nap huszonnégy órájában, és mindent eltanult az öregektől. Így amikor Ő maga is öregember lett, többet tudott, mint száz egyetemi professzor, akik egymásnak jól hangzó titulusokat osztogatnak a felületes tudásukra és lenéznek mindenkit, akiknek nem jutott az ő szedett-vetett címeikből, mert nem tartoznak az ő köreikbe!

 
Teljes bejegyzés

2017.09.15

A zöld szemű szörny

/ Menüpont: Ez+Az

Sokan felvetik, hogy a féltékenységnek nem sok köze van az apaság biztosításához, vagy a férfi eltartó erejének megtartásához, szerintük egyszerűen fáj a másik elvesztésére gondolni, vagy megszégyenítő blamázs, ha az embert palira veszik és megcsalják. Azokról az anyagi természetű galibákról nem is beszélve, amikhez aztán egy válás vezet. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.15

A kézzel fogható szeretet

/ Menüpont: Ez+Az

Néztem a menyasszonyt, és az őt kísérő ÖrömApát. Így, csupa nagybetűvel. Az ÖrömApáról sugárzott a büszkeség, ahogyan a lányát az anyakönyvvezető elé vezette. Kemény szeretet volt az övé, éreztem, hogy megingathatatlan. A menyasszony szeméből kiolvasható volt, hogy nem fél az apjától, hogy büszke az apjára, hogy örül annak, hogy az apja meghatódik. Együtt léptek, és bár nem hallottam, de éreztem, hogy együtt dobban a szívük is.

Sírtam, mint egy gyerek.

 
Teljes bejegyzés