Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Foglalkoztatás

Cikkek

2017.09.21

A fiatalok elhelyezkedési-, megélhetési nehézségei

/ Menüpont: Foglalkoztatás

Az országrészenkénti vizsgálat szignifikáns különbségeket mutat a fiatalok eddigi életpályája során történt elhelyezkedésekkel összefüggésben. Legnagyobb arányban a kelet-magyarországi fiatalok vállaltak a munkaerőpiacon három hó- napnál hosszabb ideig munkát (41 százalék), a közép-magyarországi fiatalok körében ez az érték mindössze 28 százalék.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.10

Borsod megye véglegesen leszakad?

/ Menüpont: Foglalkoztatás

Mivel 2014-ben megváltoztak a hátrányos helyzet megállapításának szabályai, így az egész országban drasztikusan csökkent a statisztikákban a hátrányos helyzetűek száma – noha nyilván a szociális helyzetben nem állt be drasztikus javulás ezekben a térségekben. Az elmúlt három év átlaga még így is kiemelkedő Borsod-Abaúj-Zemplén megye néhány járásában, a szabályváltozások előtti 2013. októberi adatokban négy járás is 70% fölötti HH-aránnyal szerepelt (Cigándi, Encsi, Gönci, Edelényi)

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Az utolsó csepp

/ Menüpont: Foglalkoztatás

A rokkantaknak a felülvizsgálatokon az új rendszerben esélyük sincs arra, hogy a meglévő betegségeikkel együtt minősítsék őket. Az új minősítési rendszerben nincs szerepe a meglévő betegségeknek. Most a rokkantak foglalkoztatásának szabályairól elmélkednék egy kicsit.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Rabszolgatartó társadalom épül

/ Menüpont: Foglalkoztatás

Becsületes munkáért becsületes bért. Túlóráért tisztességes bérpótlékot. Veszélyes munkakörért a vállalt veszélynek megfelelő veszélyességi pótlékot. Felejtsd el. Magyarországon ez egyre inkább nem működik.

 
Teljes bejegyzés