Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iskola, óvoda

Cikkek

2017.09.01

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola - Pályázat

/ Menüpont: Iskola, óvoda

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újra kiírja a nagysikerű "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" pályázatát. A 2017/2018-as tanévben bővített tartalommal megjelenő pályázat keretében már a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet terjesztő intézmények tevékenységét is elismerik. A cél továbbra is a diákok gyakorlatban használható ismereteinek a bővítése, melynek eredményeként általánossá válhat a tudatos fogyasztói szemlélet.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.28

Egyre drágább az iskolakezdés

/ Menüpont: Iskola, óvoda

A KSH szerint az iskolakezdés költsége a tavalyi évben 15 300 forint volt. Ehhez képest én, csak a tankönyvekért 27 ezret fizettem ki. Kérdés: mit mér a KSH? … Vagy: melyik országban mér? …. Miklós György, a Szülői Hang Közösség képviseletében, az ATV Reggeli Start műsorának vendégeként jelezte is, hogy ez az összegmeghatározás nem minden esetben fedi a valóságot, az esetek többségében ennél jóval többe kerül, még akkor is, ha nem a rajzfilmfigurás taneszközök megvásárlására gondolunk.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

Nem vizsgálták az iskolai bántalmazást, helyette eltanácsolták a diákot

/ Menüpont: Iskola, óvoda

Egy szülő jelezte, hogy bántalmazták a gyermekét a veresegyházi Gyermekliget Általános Iskolában, az igazgató azonban ahelyett, hogy kivizsgálta volna a bejelentést, informálisan eltanácsolta a gyermeket az iskolából. Székely László ombudsman azt állapította meg, hogy az igazgató súlyos visszásságot okozva, a hatáskörét túllépve gyakorolt nyomást a szülőre.

 
Teljes bejegyzés