Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.19

A Mindennapos Éneklésnek is van már Munkacsoportja

enekles.jpg… mert még nem elég nagy a Vízfej.

Tulajdonképpen támogatom a mindennapos éneklést. Általános iskola 1-4. osztályában.  De tovább semmiképpen sem. 5-8-9. osztályban és középiskolában ugyanis már más ismeretek bevezetése volna szükséges, a korosztályoknak megfelelő nyelvezetben történő oktatással.

  • Mert egy állásinterjún sem dalolva adjuk elő a kérdésekre válaszainkat – hanem úgy, ahogyan irodalomórán megtanultuk a szabatos fogalmazást.
  • Mert a bankokban nem énekelve intézzük pénzügyeinket – hanem úgy, ahogyan a pénzügyi alapismereteket nem tanították meg nekünk (az ugyanis jelenleg nem fontos).
  • Mert szerződéseket sem nótázva kötünk – hanem úgy, ahogyan nem tanították meg nekünk mindezt jogismeret órán (mert ez sem fontos).
  • Mert nem dalolva mesélünk a történelemről, és hagyományainkról az unokáknak – hanem makogva, mivel a történelemoktatást esetleg felváltja az énekóra. A hagyományőrzéssel pedig nem is foglalkoznak.

De minden nap énekelhetünk.

Hiszen: Sírva vígad a magyar!

Szép volt fiúk!

Az élethez szükséges és kellő ismereteket nem is szabad oktatni, helyette testet nevelünk, és éneklünk. A lányok meg majd hallanak valamit háztartástanról, a fiúk a barkácsolásról, majd szépen megvezethetik őket a bankok, a munkáltatók, a megfelelő jogi ismeretek hiányában. De legfőképp a politikusok és a településvezetők.

Főleg pedig filozófiát nem szabad tanulni, hiszen akkor gondolkodhatnának is. Akár. Azt pedig nem szabad egy ilyen országban, mint a miénk. Alapvető pszichológia ismereteket sem szabad tanítani, mert akkor akár gyermeket is tudnának nevelni majd, és ne adj Isten, még hosszú távú életközösségek kialakítására is képessé válnának.

Isten őrizz!

Nem fér bele az imige-be.

Hiszen ha a gondolkodásra nem taníthatják őket az iskolákban, akkor egyre jobban, és jobban válik tudatlanná a felnövő, ifjú nemzedék. Akik már nem gondolkodnak, de vidáman dalolásznak, miközben könnyed mozgással hajtják fejüket a nyaktiló alá.

A Magyar Nemzet akkor hal meg végleg.

Mert velük már azt tehetnek majd, amit akarnak.

Hiszen hiába mondják azt: nem akarnak plusz óraszámban mindennapos éneklést. Mert rendben, elhiszem. De milyen óra helyére fogják beilleszteni majd?