Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.28

Egyre drágább az iskolakezdés

miklos-gyorgy.jpgA KSH szerint az iskolakezdés költsége a tavalyi évben 15 300 forint volt. Ehhez képest én, csak a tankönyvekért 27 ezret fizettem ki. Kérdés: mit mér a KSH? … Vagy: melyik országban mér? ….

Miklós György, a Szülői Hang Közösség képviseletében, az ATV Reggeli Start műsorának vendégeként jelezte is, hogy ez az összegmeghatározás nem minden esetben fedi a valóságot, az esetek többségében ennél jóval többe kerül, még akkor is, ha nem a rajzfilmfigurás taneszközök megvásárlására gondolunk.

Majd megemlékeznek a riportban az „ingyen tankönyvekről”, ennek kapcsán a tiltólistás tankönyvekről is. Mint ahogyan szó esett a korábban kiutalt, szeptemberi családi pótlék összegéről, valamint az iskolakezdéshez, a szülők rászorultsága alapján adható támogatásokról is.

A riporterhölgy egyik megjegyzését kiemelném. Miután Kárász Róbert emlékeztette a nézőket Novák Katalin bejelentésére, miszerint az idei tanévben több, mint 1 millió 1-9-es gyermek kaphat ingyen tankönyvet, a hölgy közbevágott:

  • Na, de, ha nem jók? ….

És ebben a megjegyzésben minden benne van.

Bár Kárász Róbert érzékelte a hölgy elszólalását, és igyekezett terelni a hangsúlyt, a helyzetet mégis Miklós György mentette meg. Hogy hogyan, nézzék végig a felvételt, ezen a linken.