Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.01

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola - Pályázat

palyazatok-kiiras.jpgA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újra kiírja a nagysikerű "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" pályázatát. A 2017/2018-as tanévben bővített tartalommal megjelenő pályázat keretében már a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet terjesztő intézmények tevékenységét is elismerik. A cél továbbra is a diákok gyakorlatban használható ismereteinek a bővítése, melynek eredményeként általánossá válhat a tudatos fogyasztói szemlélet.

Az előző tanévben összesen 23 általános és középiskola pályázott sikeresen. Az elismerést az ország 13 megyéjében, és két külhoni magyar iskolában is átadták. Színvonalas pályázatok érkeztek nagyvárosokból, megyeszékhelyekről és kisebb településekről egyaránt. Az elismerésben részesült iskolák között volt hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő diákokat oktató intézmény is, továbbá gazdasági, egyházi, művészeti, egészségügyi és szociális, sport, valamint készségfejlesztő iskola is.

Az idei tanévtől a pályázat kiegészül az iskolák azon tevékenységeinek elismerésével, amelyek a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztését szolgálják.

Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: "A pályázat célja a gyakorlati ismeretek átadása, mivel a diákok a jövő fogyasztói és egyben a jövő vállalkozói is lesznek. Egy vállalkozás fogyasztóbarát szemlélete komoly versenyelőnyt jelent, emellett a megfelelő vállalkozói és fogyasztóvédelmi ismeretekkel rendelkező, fogyasztóbarát vállalkozások nagyban hozzájárulnak Magyarország fejlődéséhez és a gazdaság további erősödéséhez."

A pályázat a tanév ideje alatt bármikor benyújtható, a pályázati anyagok megtalálhatóak a www.kormany.hu honlapon.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály - OS