Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OS - MTI Közlemények

Cikkek

2017.09.04

Engedjék nyugdíj mellett dolgozni a pedagógusokat!

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Egyik oldalról a nők40-nel arra ösztönzik a pedagógusokat (amely mint tudjuk, egy erősen elnőiesedett pálya), hogy minél hamarabb vonuljanak nyugdíjba, ugyanakkor teljesen megtiltották a közszférában a nyugdíj melletti munkavégzést. Még annak sincs erre lehetősége, aki megszállottként a pályán szeretne maradni vagy anyagi okokból kénytelen lenne tovább dolgozni, mert legkésőbb az irányadó nyugdíjkorhatár elérésekor mindenkit kötelező jelleggel nyugdíjaznak.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.04

Konténerben nem lehet sikeresen tanulni!

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Idén is botrányos indul a tanév. Bár a fideszes politikusok magabiztosan állították, hogy minden készen áll a tanév kezdésére, mostanra kiderült, hogy van olyan általános iskola, ahol konténerekben, étkezési lehetőség nélkül indul el szeptemberben az oktatás. A diákokra és tanárokra nyugodt tanévkezdés helyett káosz és rossz körülmények várnak.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.03

Minden hatodik magyar gyermek külföldön születik

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány pontosan tisztában van a kivándorolt családokban született magyar gyermekek kiugróan magas számával (minden hatodik magyar gyermek ma már külföldön születik) és az ezzel járó adminisztratív feladatok mennyiségével, az államigazgatásban továbbra sem hajtották végre azokat a fejlesztéseket, amelyek meggyorsítanák az ügyintézést. Méltatlan és gyalázatos, ahogyan az állami bürokrácia terheltsége miatt packáznak a külföldön élő magyar családokkal.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.03

Magára hagyott magyar családok

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A családok harmada nem tudja megvenni a normális élethez szükséges dolgokat, negyedük pedig a legelemibb kiadásait sem tudja fedezni. Hazánk Európa és a régió egyik legszegényebb országává vált az elmúlt hét évében. Magyarországon a legrosszabb anyagi helyzetben, az anyagi deprivációban élők aránya 40 százalék, és ez kétszerese az uniós átlagnak. A gyermekes háztartások körében ráadásul nálunk több mint kétszer annyi család él a létminimum alatt, mint a gyermeket nem nevelőknél. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.03

Átverés a lombikprogram kibővítése?

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A kormányrendelet alapján kijelenthető, hogy szó sincs 2 milliárdos forrásbevonásról. Csupán az eredetileg ígért pénz harmadát, 666 millió forint pluszforrást biztosítanak, és a teljesítményvolumen-korlátot is csak 10%-kal emelik meg. Ha a kezelések száma eléri a korlátot, akkor a pároknak várniuk kell a beavatkozásra, miközben az idő nagyon fontos tényező a kezeléseknél.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.03

Az aprópénzre váltott családpolitika

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A gyermekvállalás nem itt és most kérdése, hanem egy hosszú távú, tervezhető folyamat része. Kutatások támasztják alá, hogy Magyarországon 1 gyermek eltartása minimum havi 30-40ezer forintot visz el, mire felsőoktatásba kerül elérheti a 90-100ezer forintot, s mire ténylegesen önállóvá válik, az 13-15millió forint kiadást jelent a családi kasszának.

A Fidesz törvényjavaslata ezzel nem számol, amikor 1-1 millió forintot ígér a 3. vagy 4. gyermek születésért, azt is csak a meglévő adósságból elengedve. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.03

Hová tűnt a bírói függetlenség hazánkban?

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke sajtóinformációk szerint megtiltotta, hogy a magyar bírók részt vegyenek egy olyan luxemburgi továbbképzésen, amelyet a versenyjogi visszaélések elleni küzdelem témakörében szervezett a Transparency International.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

10 ezer forintos taneszköz-támogatásnak kellene járnia!

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Az óvoda-és iskolakezdés a családok kétharmadának súlyos anyagi terhet jelent. Miközben az elmúlt hét évben jelentősen nőttek az ilyenkor esedékes kiadások, a kormány leépítette a támogatási rendszert. A családi pótlék kilencedik éve változatlan, miközben értékének harmadát elveszítette. A kormány pár éve eltörölte az óvodáztatási támogatást is, a munkáltató által adható iskolakezdési támogatás adóját pedig megemelte.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

Önkormányzati pénzből mentenék meg a szülészetet

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A DK esztergomi választókerületének birtokába került egy levelezés, amelyből kiderül, hogy a város önkormányzati pénzből mentené meg az esztergomi kórház bezárás határán táncoló szülészetét. Ennek értelmében az elmúlt 2 esztendő több száz milliós támogatását követően most 80 millió forintos önkormányzati pénzt kapna a kórház, holott annak fenntartása és finanszírozása kizárólag állami feladat lenne. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

A kitagolással évekig kerülnek rosszabb körülmények közé a gyermekek

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A kormány legkésőbb 2019-ig meg akar szüntetni minden nagy létszámú gyermekotthont. A 2011-ben született törvénymódosítás azonban nem tér ki arra, hogy ezt a célt hogyan akarják elérni. Elismerik, hogy nincsen elegendő számú nevelőszülő, ráadásul a Fóti Gyerekotthonból Mészáros Lőrinc hoteltervei miatt a gyerekek rosszabb állapotú, már most túlzsúfolt helyekre kényszerülnek.

 
Teljes bejegyzés