Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OS - MTI Közlemények

Cikkek

2017.09.20

Újra Alaptörvény mondaná ki a nyugdíjhoz való jogot?

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Újra alaptörvény mondaná ki a nyugdíjhoz való jogot. Méltányos, inflációkövető nyugdíjemelés, a minimálnyugdíj 50 000 forintra emelése, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás rendszerének helyreállítása, és a kényszernyugdíjazás eltörlése szintén szerepel az LMP javaslatcsomagjában.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.18

Több figyelmet, több pénzt, szakszerű megoldásokat a drogpolitikába!

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint a Nemzeti Drogellenes Stratégia szakpolitikai programjának megvalósítására idén 318 millió forintot, jövőre pedig félmilliárd forintot szán a kormány. Szigetvári Viktor elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-kormány mindössze félmilliárd forintot kíván szánni hazánk egy égető problémájának kezelésére. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a Fidesz által 2013-ban elfogadott drogellenes stratégia, ami a büntetésre, a megbélyegzésre és az elutasításra tette a hangsúlyt, nem nyújt megoldást.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.17

Mit nem tettek meg a devizahitelesekért?

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Szembesíteni kívánják a kormányt azzal, hogy “mit nem tettek meg” a devizahitelesekért, mert a problémájuk nincs megoldva, “hiába próbálják ezt hazudni minden nap”.Egy részletes, “devizahiteles kárpótlásra” vonatkozó terv kidolgozásáról is beszélt, aminek az alapja megfogalmazása szerint “az MNB által elszórakozott 260 milliárd forint”, amit “a devizahitelesek vérén, az árfolyam-nyerészkedésen szereztek” meg.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.14

A rákbetegeken nem lehet spórolni!

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A jövőben a kormány döntését nem annak az orvosnak a szakmai álláspontja fogja meghatározni, aki a betegágy mellett küzd a páciens életéért, hanem egy íróasztal mögött ülő könyökvédős hivatalnoké, aki egy doboz gyógyszeren tíz dollárt meg tud takarítani a kormánynak, hogy azt is futballra lehessen költeni.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.13

Az EU csatlakozott az Isztambuli Egyezményhez - és Magyarország?

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Magyarország 2014-ben ugyan aláírta az Isztambuli Egyezményt, a magyar kormány sajnálatos módon évek óta nem hajlandó ratifikálni és a magyar jogrendszerbe ültetni azt, miközben felmérések szerint minden ötödik felnőtt magyar nő már tapasztalta a bántalmazás valamely formáját.  Nem lehet azt várni az áldozatoktól, – megfélemlített nőktől és gyerekektől – hogy maguk menjenek a rendőrségre. Szükség van a bántalmazottak számára kialakított menedékhelyek, valamint az őket segítő támogató szolgáltatások bővítésére és fejlesztésére. Ezek mellett a téma beemelése az új alaptantervbe szintén elengedhetetlen fontosságú.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.11

Ami a mentődolgozóknak írt minisztériumi levélből kiamaradt ....

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A mentőket folyamatos bizonytalanságban tartja, hogy a mentőszolgálat vezetése állandóan változik. Balog Zoltán pedig még mindig sunyin hallgat a mentőket megsértő, otromba "viccéről". A mentődolgozók az ígért béremelést sem kapták meg, akik – noha kénytelenek nyugati árakon vásárolni – továbbra is megalázóan alacsony, keleti bérekért dolgoznak, ez a hazai fizetés még a régió többi állama közül is a legalacsonyabb. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.11

Nem munkaerő-importra, hanem béremelésre van szükség!

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Az a kormány, amely két éve még azt írta óriásplakátra, hogy “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!", most több tízezer szerbet, ukránt, és határon túli magyart szeretne a magyar munkahelyekre csábítani. Ez egyenes következménye annak, hogy a Fidesz nem becsülte meg a magyar munkaerőt.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

A gyerekek helyett a főtanácsadó lakik jól ....

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Tűrhetetlen, hogy ott, ahol gyerekek tízezrei éheznek, ahol a családi pótlék és a minimálnyugdíj nyolc éve egyetlen fillérrel sem emelkedik, a társadalmi fölzárkóztatással foglalkozó és egy gyermekéhezés elleni alapítványt is vezető megbízott ilyen összegeket vegyen föl. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

708 családot már kilakoltattak, még 1 100 családnak kell mennie otthonából

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

A szakértők által is csak több tízezerre becsült végrehajtási eljárások száma ennek sokszorosa, pontosan 900 ezer. Ezeknek teljes értéke több mint 3000 milliárd forint, vagyis ma Magyarországon minden 11. állampolgárral szemben végrehajtási eljárás folyik.  2017. I. félévében 708 család került kilakoltatásra, a II. félévben még 1100 várható. Jelenleg több mint 30 ezer otthon vár árverésre.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.07

A miniszter irodája képviseli a bankokat az adósokkal szemben

/ Menüpont: OS - MTI Közlemények

Felháborító, hogy az igazságügyminiszter ügyvédi irodája anyagi hasznot húz abból, hogy a bankokat képviseli a bíróságon a devizahitelesekkel szemben, miközben maga Trócsányi László dolgozta ki a hitelesek védelmét szolgáló javaslatcsomagot. Trócsányi Lászlónak erkölcsi kötelessége lenne feloldani az összeférhetetlenséget. Sőt, ideje lenne lemondania mint irodavezető, mert emellett máshonnan, oktatásból is rendszeres havi jövedelmet kap.

 
Teljes bejegyzés