Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.07

A miniszter irodája képviseli a bankokat az adósokkal szemben

hegyesi-beata--parbeszed.jpgA Párbeszéd szerint felháborító, hogy az igazságügyminiszter ügyvédi irodája anyagi hasznot húz abból, hogy a bankokat képviseli a bíróságon a devizahitelesekkel szemben, miközben maga Trócsányi László dolgozta ki a hitelesek védelmét szolgáló javaslatcsomagot. A Párbeszéd egy törvénymódosító javaslattal megszüntetné az állami tisztségviselők, kormánytagok nem lehetnek cégtulajdonosok.

A Párbeszéd hiába várja egy ideje Trócsányi László erkölcsi magyarázatát arra, hogy a nevén lévő ügyvédi iroda miért húz anyagi hasznot abból, hogy a bankokat képviseli a devizahitelesekkel szemben. Mindezt úgy, hogy korábban a hitelesek védelmét szolgáló csomagot maga az igazságügyi miniszter dolgozta ki. Trócsányi Lászlónak erkölcsi kötelessége lenne feloldani az összeférhetetlenséget. Sőt, ideje lenne lemondania mint irodavezető, mert emellett máshonnan, oktatásból is rendszeres havi jövedelmet kap.

Trócsányi László igazság-ügyminiszterként saját zsebre, a devizahitelesek megnyomorításán dolgozik. Ezért a Párbeszéd benyújtja az Országgyűlésnek a "lex Trócsányit", ha ő maga nem, akkor az Országgyűlés oldja fel az összeférhetetlenséget és alkosson a jelenleginél szigorúbb szabályozást arra, hogy egy kormánytag, állami tisztviselő, állami vezető tisztsége mellett más jövedelemszerző tevékenységet nem folytathat.

Hegyesi Beáta, elnökségi tag - OS