Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.14

A rákbetegeken nem lehet spórolni!

kemoterapia.jpgMagyarországon így is lassú az innovatív gyógyszerbefogadás, vagyis az az eljárás, aminek során kiválasztják azokat az innovatív rákgyógyszereket, amiknek vásárlását az állam dotálja. A hírek szerint a kormány a jövőben úgynevezett vaklicittel fogja kiválasztani ezeket a gyógyszereket, vagyis a hasonló, de nem azonos hatású szerek közül a legolcsóbban kínáltat fogja befogadni, függetlenül attól, hogy a beteg személyre szabott gyógyításához melyikre volna szükség.

A jövőben tehát a kormány döntését nem annak az orvosnak a szakmai álláspontja fogja meghatározni, aki a betegágy mellett küzd a páciens életéért, hanem egy íróasztal mögött ülő könyökvédős hivatalnoké, aki egy doboz gyógyszeren tíz dollárt meg tud takarítani a kormánynak, hogy azt is futballra lehessen költeni.

A Demokratikus Koalíció e döntés mögött már nem is csak egyszerűen lelkiismeretlenséget és embertelenséget lát, hanem a klientúra zsebének tömködésén kívül immár csak a versenysport iránt érdeklődést mutató miniszterelnök beteges rögeszméjét, illetve az azt föltétel nélkül kiszolgáló lakájsereget. Mindannyiunk javára válnék, ha először az ő gyógyítására különítenénk el jelentős erőforrásokat.

Dr. László Imre, egészségügyi kabinetvezető - OS