Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.29

Csökkenteni kell a KKV-k terheit

schmuck-erzsebet2..jpgA kormány kiszolgáltatja az országot azzal, hogy a kisvállalkozások helyett a nagyvállalatokat támogatja, és közpénzek milliárdjait önti beléjük. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy mentesítse a kkv-kat a minimálbér-emelés fedezetének a kitermelési kötelezettsége alól.

A hazai kisvállalkozások nagy bajban vannak. Nem az a kérdés, hogy nyereségük hány százaléka marad náluk, és mennyit visz el az adó. A kérdés ma az, hogy miképpen tudják a veszteségeiket minimalizálni, és a tartalék-nyereség mennyi ideig tudja őket a felszínen tartani.

Pedig a kisvállalkozások adják a nemzetgazdaság gerincét, ők foglalkoztatják a versenyszektorban dolgozók 70-80%-át. Ennek ellenére a magyar kormány mostohagyerekként bánik velük, és inkább az amúgy is jelentős versenyelőnnyel bíró nagyvállalatokat támogatja.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vezesse be az adómentes minimálbért, és csökkentse a munkavállalói járulékokat. Így nemcsak a minimálbéresek fizetése nőne meg a mostanihoz képest is, hanem az átlagbéresek és még a dupla átlagbéresek is többet vihetnének haza.

A kormánynak vissza kell állítania a többkulcsos adórendszert az egykulcsos helyett, és a kkv-k számára vezessen be a fix terhek helyett bevételarányos adózási rendszert.  Így mentesítse a kkv-kat a minimálbér-emelés fedezetének kitermelési kötelezettsége alól.

Schmuck Erzsébet, frakcióvezető-helyettes - OS