Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.03

Magára hagyott magyar családok

gyermekkez.jpgAz Orbán-kormány a magyar családok többségét kisemmizte, a Fidesz politikája egyedül a gazdagoknak kedvez. Miközben Orbán Viktor a Fidesz vezérkarával Kötcsén piknikezik és a kormány politikáját dicsőítik, a magyar családok kétharmadának idén sem tellett nyaralásra. A családok harmada nem tudja megvenni a normális élethez szükséges dolgokat, negyedük pedig a legelemibb kiadásait sem tudja fedezni.

Hazánk Európa és a régió egyik legszegényebb országává vált az elmúlt hét évében. Magyarországon a legrosszabb anyagi helyzetben, az anyagi deprivációban élők aránya 40 százalék, és ez kétszerese az uniós átlagnak. A gyermekes háztartások körében ráadásul nálunk több mint kétszer annyi család él a létminimum alatt, mint a gyermeket nem nevelőknél. Erről csak a Fidesz igazságtalanságra épülő családpolitikája tehet.

A kormányváltás után első dolgunk lesz, hogy igazságot tegyünk és biztonságot teremtsünk a magyar családok számára. Alapelvünk, hogy minden gyermek egyformán számít, így a kedvezmények és támogatások körét elérhetővé tesszük minden szülő számára, családtípustól, családformától függetlenül.

Megerősítjük a szociális védőhálót és kiterjesztjük a természetbeni és pénzbeli ellátások rendszerét. Újra bevezetjük a lakhatási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást. Segítséget nyújtunk a lakhatási problémák felszámolásához, kiterjesztjük az önkormányzati lakásprogramot.

A Fidesz kizárólag a gazdagokat támogató családpolitikája megbukott és ez mára veszélybe sodorta az ország és a nemzet jövőjét. A Fidesz a gazdagok pártja, de mi megfizettetjük velük a családok tönkretételének árát. Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok!

MSZP - OS