Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.01

Önkormányzati pénzből mentenék meg a szülészetet

laszlo_imre_dr---dk.jpgA DK esztergomi választókerületének birtokába került egy levelezés, amelyből kiderül, hogy a város önkormányzati pénzből mentené meg az esztergomi kórház bezárás határán táncoló szülészetét. Ennek értelmében az elmúlt 2 esztendő több száz milliós támogatását követően most 80 millió forintos önkormányzati pénzt kapna a kórház, holott annak fenntartása és finanszírozása kizárólag állami feladat lenne.

Az Orbán-kormány tehát “egészségügyi hozzájárulási adóként" beszedi a pénzt az egészségügyre, a kórházak fenntartását azonban már az önkormányzatokra hagyja. A Fidesz után nem marad se pénz, se egészségügy, az emberek meg ott szülhetnek gyereket a “családbarát kormány" Magyarországán, ahol akarnak: istállóban, járdaszegélyen, stadion mögött.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz csak pénzt kér az egészségügyért, kifizetni már nem akarja a kórházak működését. A DK szerint Orbán-kormány nem hagyhatja az önkormányzatokra a kórházak fenntartását!

Minden magyar ember az államnak fizet az egészségügyi ellátásért, ezért az állam feladata a kórházak fenntartása. A kormány ne csak a markát tartsa, hanem szolgáltasson is! A DK a Sokak Magyarországa programja szerint állami eszközökkel tenné rendbe az egészségügyet, 5 év alatt megdupláznánk, 10 év alatt megháromszoroznánk az orvosok fizetését.

László Imre, egészségügyi kabinetvezető

Vadai Ágnes, Alelnök

OS