Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.20

Újra Alaptörvény mondaná ki a nyugdíjhoz való jogot?

schmuck-erzsebet2..jpgÚjra alaptörvény mondaná ki a nyugdíjhoz való jogot. Méltányos, inflációkövető nyugdíjemelés, a minimálnyugdíj 50 000 forintra emelése, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás rendszerének helyreállítása, és a kényszernyugdíjazás eltörlése szintén szerepel az LMP javaslatcsomagjában.

A kormány láthatólag csak addig foglalkozik a nyugdíjasokkal, amíg szüksége van rájuk hatalmának fenntartására.

10 000 forintos Erzsébet-utalványokkal, és választások előtti látszatmegoldásokkal szúrja ki a szemét több, mint 2,6 millió embernek. Olyan emberekkel játszik a kormány, akik közül 1,2 milliónak a nyugdíjellátása még a 100 ezer forintot sem éri el.

Az LMP egy öt pontból álló javaslatot visz a parlament elé, mely tartalmazza a nyugdíj, mint tulajdonjog alkotmányos védelmét, a méltányos nyugdíjemelést, az öregségi minimálnyugdíj 50 000 Ft-ra emelését, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás rendszerének helyreállítását, és eltörölné a közszférában dolgozókat, a megváltozott munkaképességűeket és a rokkantnyugdíjasokat sújtó kényszernyugdíjaztatás rendszerét.

Az LMP szerint ez a minimum, amit meg kell tenni a méltóságteljes időskor, és az ezzel járó létbiztonság megteremtése érdekében. Ha a kormányt valóban érdekli a nyugdíjasok sorsa, a fideszes képviselők is támogatni fogják a javaslatot.

Schmuck Erzsébet, országgyűlési képviselő - OS