Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PAS

Cikkek

2017.09.15

A hamis vádakról a gyermekelhelyezési ügyekben

/ Menüpont: PAS

Teljesen mindegy, melyik hatósághoz fordul, és az is mindegy, hogy melyik szülő, a hamis vádjaival. A hatóságok ezeket a vádakat majdnem minden eseten komolyan is veszik, és ezek szerint alakítják ki a megvádolt szülőről kialakított képüket. És ez alapján intézik az ügyét a továbbiakban.  Azt viszont sosem vizsgálják, hogy ez a hamis vád hogyan hat a gyermek egészséges lelki fejlődésére. Hiszen a hamis vádakat elsőként a gyermekkel hitetik el, bevonva őt a felnőttek démoni küzdelmébe.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.04

A PAS felnőttkorra gyakorolt hatása

/ Menüpont: PAS

A PAS gyermek tehát felnőttként kíméletlen és kegyetlen, mások érzéseire tekintet nélkül élő emberré válhat. Ugyanakkor képtelenné válhat a logikai gondolkodás- és látásmódra, az objektív valóság érzékelésére. Döntéseiben mindig mások támogatásaira és bátorítására szorulhat majd, folyamatos igénye lesz a mások általi megerősítésre, ily módon az önértékelése és önbizalma nem biztos, hogy az egészséges/elvárt módon ki fog tudni alakulni. Ezzel együtt mások által nagyon könnyen befolyásolhatóvá, manipulálhatóvá válhat, hiszen a manipulációs szándékot nem ismeri fel, ezzel együtt természetesnek is éli meg, hiszen gyermekként rögzítették benne, hogy csak akkor jó gyermek, ha szót fogad, és azt teszi, azt mondja, amit a PAS induktor hallani/látni akar tőle. A hazugságot megengedettnek, sőt, elvártnak fogja tartani, és előszeretettel, hihetően alkalmazva képessé válhat annak igazként történő előadására, másokkal való elhitetésére, ily módon ő maga is manipulátorrá változhat.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.04

A PAS nem nemfüggő bűncselekmény

/ Menüpont: PAS

A PAS - szülői elidegenítés, mint cselekmény, mint elkövetés, bizony bűncselekmény. Jelenleg még szabályozatlan kis országunkban. Ezt a kérdést most csak és kizárólag gyermek-érdekvédelmi szempontból járjuk körbe. Annak érdekében, hogy végre a gyermek kerülhessen előtérbe, ha a szülői elidegenítésről van szó. A különélő szülő ugyanis a PAS vonatkozásában lehet anya, vagy apa - mint különélő szülő, nagy általánosságban, ő a PAS célszemély. Nem szabad tehát a kérdést nemekre bontani.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

PAS az életközösség fennállása alatt

/ Menüpont: PAS

Az elidegenítés fő okaként két ellentétes eset figyelhető meg. Az egyikben a gyermek kisajátítása a cél, bosszúállás... A másik esetben nem kisajátításról van szó, hanem a gyermek testi-lelki fejlődésének védelméről. Sajnos a két esetben ugyanazt a gyakorlatot alkalmazzák, ami mindent szolgál, kivéve a gyermek érdekét.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

A magyar valóság a PAS kapcsán

/ Menüpont: PAS

Mint tudjuk, a magyar jogalkotó egyik legmarkánsabb jellemzője: ami kocka, gurítjuk, ami gömb, azt pedig visszük. ... Jelenleg a magyarországi jogalkotó (kormány és ellenzék közös erővel) tagadja a PAS (szülői elidegenítés) létezését, ily módon a jogalkalmazónak (bíróságnak és gyámhivatalnak) nincs semmiféle jogi eszköz a kezében, annak érdekében, hogy ha PAS-t tapasztal, közbe tudjon lépni, be tudjon avatkozni.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

A PAS célszemély is PAS induktorrá válhat

/ Menüpont: PAS

A PAS évekig, évtizedekig zajló folyamatában a PAS célszemély is nagyon könnyen PAS induktorrá válhat. Hogy ez mikor következik be, a PAS célszemély személyiségének erősségétől függ. Megtörtént esetek nyomvonalán haladok gondolataimmal.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

A PAS célszemély sorsa a kirekesztés

/ Menüpont: PAS

A rendszerabúzus Magyarországon egy, a jogalkotó által megengedett közigazgatási eljárási forma, tekintettel arra, hogy jogszabály nem tiltja e tevékenység végzését. Ergo: Megengedi.

A PAS induktor tehát a gyermekek védelmét - elméletileg - szolgáló hatóságok segítségével akadályozza a kapcsolattartást. Mégpedig ezt nem elvétve teszi, hanem folyamatosan. Pótolva/pótoltatva nincs a kapcsolattartás, ily módon, előbb-utóbb a kapcsolttartások megszűnnek, a különélő szülő szép lassan kimarad a gyermeke életéből.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.30

Fekete Bárány

/ Menüpont: PAS

Az elidegenítés már évekkel a bontóperi kereset benyújtását megelőzően is kezdődhet. Ahogyan romlik a házasság, úgy alakul ki, észrevétlenül a Fekete Bárárny szerepkör, amelybe az egyik házasfél mindenképpen belekerül. Ez a szerepkör nincs nemhez kötve, ugyanúgy válhat anyából, mint apából Fekete Bárány.

Minden esetben a Fekete Bárányból válik különélő szülő, a bontópert követően.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.27

A PAS kamasz

/ Menüpont: PAS

Arról az esetről beszélek most, amikor a gyermeket kamaszkorban is érinti a szülők PAS elnevezésű játszmája. Ha a szülők nem térnek időben észhez, és nem hagyják abba, a gyermekük érdekében a játszmázást, akkor az ilyen kamasz szociopata felnőtté fog fejlődni.

 
Teljes bejegyzés