Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.02

Gyermekkorú lányokat molesztált, eljárás nem indult

szexualis-abuzus.jpgAzt hiszem, ez mindennek a teteje. A gyermekvédelmi rendszer működésének pedig a legalja, ami Cegléden történt. Kivételesen nem a gyámhivatalra gondolok, hanem a rendőrségre. Ugyanis ők is a gyermekvédelmi rendszer egyik tagjaként kellene, hogy védjék a gyermekkorú sértetteket.

Röviden arról, hogy mi történt: Egy kislány anyukája, bizonyítékokkal együtt feljelentést tett, mert kislányát molesztálta egy felnőttkorú (19 éves) férfi. A rendőrség eljárást nem indított, hazaküldte a feljelentést tévő anyukát, a bizonyítékaival együtt.

Balavány Györgyöt, a 24.hu újságíróját nem hagyta nyugodni a történet, kezébe vette az ügyet, és ő – a rendőrség helyett, meg is találta az elkövetőt, aki, neki, egy interjú keretében beismerte tetteit. Tetteit – hiszen az újságíró kiderítette: több kislányon is elkövette a szexuális zaklatást és az erőszakos, durva közösülési kísérletet.

Hogy az elkövető nem teljesen épelméjű, ez az interjúból kiderül. Mint ahogyan az is kiderül, hogy bizony, minden ellenkező tartalmú állítása ellenére pontosan tudta, mit művel.

S hogy mit művelt? Az elkövető válaszaiból idézek (néhol a kérdésekkel együtt, mert az aligIQ-jával egyébként nem igazán értelmezhetőek a válaszai):

„Egy ilyen kiskorú volt, és ő akarta jobban.” 

„Ja, ott csak ujjazás volt, aztán elengedtem. Őt nem bántottam.

„- Olvastam egy kislány beszámolóját. Elkezdte simogatni, aztán bedurvult. A lány kérlelte, hogy álljon le, de hiába. Azt mondta a lány, fájt neki, olyan erősen szívta a mellét, hogy bekékült. Tudja, hogy ez erőszak?

- Én nem emlékszek ilyenekre. Én mindegyik lánnyal kedves voltam.”

„Hát, ha van bizonyíték, akkor biztosan megcsináltam, csak az nem én voltam.

„- Miért küldött durva, zaklató fenyegető üzeneteket a kislányoknak?

- Mennyiről tudnak?”

Azt hiszem, itt és most ennyi bőven elég ahhoz (a fenti linken egyébként is elolvasható a teljes interjú), hogy láthassuk, pontosan tudta, hogy mit csinál. Mint ahogyan azt is pontosan tudja, hogy ha beszámíthatatlanságra hivatkozik, akkor enyhe büntetést fog kapni.

Pedig nemcsak megrontotta, hanem még öngyilkosságra is biztatta a kislányokat.

A lényeg az, hogy mindezt kislányokkal tette meg, és a rendőrség nem lép, nem tesz semmit annak érdekében, hogy jogorvoslatot adjon az elkövető által megrontott lányoknak, mint ahogyan nem tesz semmit annak érdekében sem, hogy minimum előzetesbe téve ezt az alakot megakadályozza, hogy más lányokkal is elkövethesse tetteit.

Ha a gyámhivatal nem gyakorol nyomást a rendőrségre, nem fogadják be az anyuka feljelentését. ...

Erre nincsenek szavak.

Ezt a fajtát nem volna szabad sem emberek közé engedni, sem pedig emberek között kinn hagyni, szabadon. …