Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtófigyelő

Cikkek

2017.08.30

Bántalmazó kapcsolatban élő gyermekek

/ Menüpont: Sajtófigyelő

Ezeknek a történeteknek a gyermekek lesznek a legnagyobb áldozatai. És fájdalmas, hogy a jogalkotóinknak nem szúr szemet, hogy valami nagyon nincs jól. Egészséges lelkületű szülők esetén lehet érvelni, hogy a távolélő szülőnek is joga van a gyermekével kapcsolatot tartani. És természetesen a gyermek joga és érdeke is ez. Na de mi van a bántalmazó kapcsolatokkal? Biztos, hogy a gyermek érdeke, ha kapcsolatban van a bántalmazó szülővel?

 
Teljes bejegyzés

2017.08.30

Generálódik a vita a lombikbébi-programról

/ Menüpont: Sajtófigyelő

Az egyház 20–30 évvel ezelőtti enciklikákra hivatkozva döngöli sárba a nőket, a gyermektelen párokat, akik az élet továbbadásának méltóságáért szeretnének és kívánnak is küzdeni. Foggal-körömmel, erejüket és pénzüket nem kímélve harcolnak, mert minden nőben megvan az anya lehetősége, minden férfiban az apáé. Soha, senki ne akarja ezt elvenni tőlük. Ahogy Edwards professzortól sem a lombikbébi-kezelés kidolgozásáért 2010-ben kapott Nobel-díjat.- válaszolt a lombikbébiprogramot ért egyházi kifogásokra Kőrösi Tamás.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.30

Akadozó rákgyógyítás hazánkban

/ Menüpont: Sajtófigyelő

A KSH adatai szerint az elmúlt 10 évben évente Magyarországon 32-33 ezer haláleset írható a daganatos megbetegedések számlájára, a százezer lakosra jutó hazai daganathalálozási arány a legrosszabb Európában, alaposan megelőzve Oroszországot és Romániát is.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.28

Befogadás, elfogadás - magyar módra ...

/ Menüpont: Sajtófigyelő

A 250-250 férőhelyes röszkei és tompai tranzitzónában jelenleg összesen nagyjából 470 menedékkérő tartózkodik, ebből 206 gyerek. Az adatokat dr. Somogyvári Zoltán, a Magyar Helsinki Bizottság jogásza mondta el az Átlátszónak, és tőle tudták meg azt is, hogy bár a KLIK-nek elvileg kötelessége lenne megszerveznie az iskoláskorú gyerekek tanítását, ők mégsem kapnak semmiféle oktatást a konténertáborban töltött idő alatt.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.26

Tejválság fenyegeti Európát

/ Menüpont: Sajtófigyelő

.. és ami még – várhatóan - ennél is nagyobb baj: el fog szállni a tej ára is.

 
Teljes bejegyzés