Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtófigyelő

Cikkek

2017.09.18

Kétséges a közmunkáslét kiszervezésének sikeressége

/ Menüpont: Sajtófigyelő

Amíg az üzemekben a bérek nem emelkednek arra a szintre, hogy egy vonat- vagy buszbérlet, esetleg egy helyi albérlet ne vigye el a fizetés jelentős részét, vagy anyagilag többet nyújtson a feketemunka-közmunka kombónál, addig a közmunkások aligha fognak tülekedni a munkahelyekért.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.15

Lefordítom, magyarra ....

/ Menüpont: Sajtófigyelő

Eleve idegesít, hogy amikor megszólal, csak dünnyög. Alig lehet érteni azt is, ahogyan elmondja, de még inkább lehetetlen értelmezni azt, amit mond. Hiába, no. … Ezt a már-már virtuális gondolkodási módot nem is lehet megérteni csak ugyanabban a virtuális gondolkodási módban. Én erre képtelen vagyok, maradván a realitás talaján. Épp ezért le fogom fordítani  Mr. Dünnyögi mondanivalóját, és az általa zengett dicshimnuszokat.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.14

Ha egy háború elkezdődik - mi lesz a családokkal?

/ Menüpont: Sajtófigyelő

Két, egymástól független, de egyaránt hiteles fórum közölt háború előkészületeire vonatkozó híreket. A háború lehetősége már régóta a levegőben lóg, talán nem véletlen, hogy hazánkban is emlegetni kezdték a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását, majd nem sokkal ezt követően bevezették a NAT-ba az iskolákon belül történő lövészeti oktatás projektjét.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.10

Szépségtapasz az alacsony magyar bérszínvonalon

/ Menüpont: Sajtófigyelő

2016-ban 100-ból 29 háztartás tartozott a létminimum alatt élők táborába. Azon háztartások esetében, ahol nincsen 18 év alatti, a családok 23 százaléka él létminimum alatt. Ugyanakkor, ha már van gyerek, akkor ez az arány 51 százalékra változik. Önmagában az a helyzet, hogy gyermeket nem nevelő családok és a gyermeket nevelők között ilyen éles a különbség a létminimum szempontjából, komoly kétségeket ébreszt a jelenlegi társadalompolitikai prioritásokkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy az egyszülős háztartások esetében még nagyobb a kiszolgáltatottság anyagi értelemben. Két kiskorú gyermek nevelése esetén 81 százalékra növekszik a létminimum alatt élők aránya.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

Harc a pártok között - a nyugdíjasokért

/ Menüpont: Sajtófigyelő

A kedves nyugdíjas szavazókat valakiknek fel kéne már végre ébreszteni a "Csipkerózsika" álmukból, mert a "Bözsi utalványokból csak egyszer laknak jól, de a "rezsi utalvány" is az egyszer volt Budán kutyavásárra kezd hasonlítani. A 2018-as választás meg ne legyen "kutya-komédia", mert nem babra megy a játék!

 
Teljes bejegyzés

2017.09.08

Nem a szakképzésé a jövő ....

/ Menüpont: Sajtófigyelő

1998 óta csaknem megduplázódott a főiskolai diplomával betöltött munkahelyek száma (355,7 ezerről 682,4 ezerre nőtt). Több mint a duplájára nőtt az egyetemi diplomás állások száma: 1998-ban 246,6 ezer, tavaly már 458,6 ezer egyetemet végzett személyt foglalkoztattak az országban. Eközben alig növekedett a (mai szakképzéseknek megfelelő) szakiskolai és szakmunkásképzős végzettséggel betöltött álláshelyek száma. 1998-ban 1,13 millió ilyen végzettségű embert foglalkoztattak, a mostani szám pedig 1,18 millió. 

 
Teljes bejegyzés

2017.09.05

Diákok - diákigazolvány nélkül

/ Menüpont: Sajtófigyelő

A diákigazolvány igényléseket egy elektronikus rendszeren keresztül küldi el az iskola az Oktatási Hivatalba beiratkozáskor, vagyis június végén. Most viszont nem így történt, mert az iskolák kaptak egy levelet, hogy új szoftver készül erre, így a régibe már ne töltsenek fel semmit. Így tettek, és várták az új programot - hiába. Végül a napokban kaptak egy újabb értesítőt, hogy a szoftver még nem készült el, majd szeptember elejére fog.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.02

Veszélyes a vegetarianizmus a gyermekekre

/ Menüpont: Sajtófigyelő

Dr. Corinna Koebnick és társai vizsgálata Németországban kimutatta, hogy a hosszútávú ovo-lakto vegetáriánus étrend nem kielégítő B12 vitamin szinthez vezet várandós nőknél. Ezzel az a probléma, hogy az anya B12 hiánya a még meg nem született magzatra, illetve a szoptatós csecsemőkre is kihat, akik nem tudják ezt a tápanyagot más úton felvenni. Ez pedig nem csak egy ártalmatlan táplálkozási probléma, hanem potenciálisan katasztrofális egészségügyi következményekkel járhat, mind az anya, mind a gyermek számára.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

Közel 2 millió fogyasztó díjhátralékos a rezsicsökkentés rendszerében

/ Menüpont: Sajtófigyelő

2016. decemberi adatok szerint százezer kikapcsolt fogyasztó, 1,8 millió díjhátralékos fogyasztó és 62 milliárd forintos díjtartozás volt az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatásban, és ez növekvő tendenciát mutat.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.30

A gyermekek harmada születik nyomorba

/ Menüpont: Sajtófigyelő

"Olyan mértékben szűntek meg a közügyek, és lettek belőlük kizárólag a politikai elit személyes gazdagodását és a hatalom megtartását szolgáló magánügyek, ami példátlan, még a Horthy-korszakkal összehasonlítva is. Ma a gyermekeknek kicsit több mint a harmada születik nyomorba, és a jelenlegi iskolarendszerben arra vannak ítélve, hogy ne is emelkedjenek ki innét: a semmittevés, a bűnözés, az önpusztítás áll előttük, legfeljebb közmunkások lehetnek. Bármennyire is nagyra becsülöm azokat a fiatalokat, akik most meg akarják védeni az oktatás szabadságát, annyira sajnálom, hogy még az értelmiség krémje számára sem lett közügy a szegénység."

 
Teljes bejegyzés