Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.30

Generálódik a vita a lombikbébi-programról

lombikbebi---lombikbaba.hu.jpgAz egyház „20–30 évvel ezelőtti enciklikákra hivatkozva döngöli sárba a nőket, a gyermektelen párokat, akik az élet továbbadásának méltóságáért szeretnének és kívánnak is küzdeni. Foggal-körömmel, erejüket és pénzüket nem kímélve harcolnak, mert minden nőben megvan az anya lehetősége, minden férfiban az apáé. Soha, senki ne akarja ezt elvenni tőlük. Ahogy Edwards professzortól sem a lombikbébi-kezelés kidolgozásáért 2010-ben kapott Nobel-díjat” – válaszolt a lombikbébiprogramot ért egyházi kifogásokra Kőrösi Tamás.

Mindezt a Hvg.hu tegnapi, témáról szóló cikkében olvastam. Nagyon érdekes okfejtések találhatók az írásukban. Többek között:

„A jól működő programokban, köztük a győriben, 35 éves kor alatt 40–60 százalékos a hazavitt gyerekek aránya, és párok ezrei élhetnek boldog családban.

„Nem pusztítunk el semmit, ezt egyszer s mindenkorra tudomásul kellene venni az ellenzőknek: minden idegszálunkkal az életre koncentrálunk. Nem játszunk Istent: nem, nem, soha! Ellenben sokszor érezzük a Teremtő leheletét az arcunkon, bátorító kezét a vállunkon. Kicsengettek, vége az órának” – fogalmazott Kőrösi Tamás.”

A cikkben még egy tv-interjút is bemutatnak egy igazi, élő lombikbébivel, aki a szépségkirálynő választás idei közönségdíját is elnyerte. Érdemes ide kattintani a cikkért. 

Fotó: lombikbaba.hu