Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.08

Harc a pártok között - a nyugdíjasokért

hazugsag.jpgA Fidesz a közelmúltban éppen a Jobbikot akarta lejáratni Vona Gábornak a nyugdíjasokkal kapcsolatos elszólása miatt. Jobb volna, ha a saját portájukon sepernének. A nyugdíjasokért 12 év alatt semmit nem tettek, csak mások jobbítási javaslatait kritizálták. Az MSZP bármivel áll elő e kérdésben, a Fidesz csak azt szajkózza, hogy az MSZP elvette a 13. havi nyugdíjat.

Azt nem teszik hozzá, hogy az MSZP akkor vette el ezt a többlet juttatást, amikor az egész világ, ezen belül Magyarország pénzügyi válságban volt. Arról is mélyen hallgatnak, amit Orbán a választási propagandában ígért: az ő kormányzásuk alatt lesz 14. havi nyugdíj is. 7 éve vannak hatalmon, az ország gazdasági helyzete javult, de egy árva szó sincs a 13. havi nyugdíjról. A Fidesz ne másokat ócsároljon a nyugdíjasokkal kapcsolatban, hanem nézzen magába. – adta hírül Baitz Gábor véleményét a Népszava.hu.

Erre Demeter Éva, rokkant- és nyugdíjas érdekvédő, a DÉVA alapítója, az alábbiakban reagált:

„Miért is tesz úgy a kormány, mintha ő lenne a nyugdíjasok védőszentje?!

A kedves nyugdíjas szavazókat valakiknek fel kéne már végre ébreszteni a "Csipkerózsika" álmukból, mert a "Bözsi utalványokból csak egyszer laknak jól, de a "rezsi utalvány" is az egyszer volt Budán kutyavásárra kezd hasonlítani. A 2018-as választás meg ne legyen "kutya-komédia", mert nem babra megy a játék!

A FIDESZ 2010.évben mutogatott nyugdíj garancialevelét miért nem dugja már valaki a szemük elé? Jó lenne, ha tükörbe néznének, és szembesülnének az akkori óriási hazugságukkal! Ugyanis az első intézkedéseik között volt a magán nyugdíjpénztári pénzek elsíbolása, és 1,2 millió korhatár alatti nyugdíjas nyugdíjas státusának a megszüntetése, a nyugdíjgarancia helyett.

A fegyveres testületi előnyugdíjasok nyugdíját megadóztatták, de a rokkantak még ennél is rosszabbul jártak. Utóbbiak nyugdíjának elvétele után a rehabilitációs és rokkantsági pénzekkel felezték harmadolták, negyedelték a volt rokkantsági nyugdíjak összegét.

A kormány most, ha hallgatott volna, bölcsebb maradt volna, minthogy hol a szocik ellen, hol Vona ellen hergeli a nyugdíjas közvéleményt, és úgy tesz, mintha ő lenne a nyugdíjasok védőszentje?

2018-ban jó lenne, ha a szavazófülkék magányában a nyugdíjasoknak mindez eszébe jutna, hogy még egyszer ne engedjék magukat rászedni, mint a megtévedt "fülkeforradalmárok" idején.