Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szociális kérdések

Cikkek

2017.09.06

Az ablakon kidobott pénz .....

/ Menüpont: Szociális kérdések

Mi történik abban az országban, ahol a közérdekből nyilvános adat adótitokká válik? A válasz több, mint egyszerű: a sikkasztások mindennapjaiba sétálunk bele, amelyet az követhet el büntetlenül, aki közpénzeket kezel. Igen, igen. A TAO-pénzekről és felhasználásukról lesz szó, szem előtt tartva, hogy jelenleg 240 ezer gyermek éhezik hazánkban, és minden harmadik gyermek nyomorba születik. …

 
Teljes bejegyzés

2017.09.04

A család fogalmának értelmezése a politikában

/ Menüpont: Szociális kérdések

Jól megfigyelhető a politikai kommunikációban - pártoktól függetlenül -, hogy amikor már végképp nincs mit mondaniuk, akkor Joker-témaként előrángatják a családokat. Természetesen a gyermekek életére való visszaviszonyítás nélkül. Ebben a formában pedig olybá tűnik, hogy a politikusaink fejében a család kizárólag felnőtt személyekből áll.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

Családok ezrei fedezik hitelből az iskolakezdést

/ Menüpont: Szociális kérdések

A kormányzat szégyene, hogy 2017 Magyarországán családok ezreinek kell hitelt felvenniük, hogy gyermekeiket be tudják iskolázni! A Jobbik továbbra is azt javasolja - és kormányon azonnal be is vezeti -, hogy a gyermekneveléshez közvetlenül szükséges termékek, így a tanszerek áfája öt százalékra csökkenjen.

 
Teljes bejegyzés

2017.09.01

Egymilliót ér a harmadik gyermek ... Indul a licit ...

/ Menüpont: Szociális kérdések

Egyébként is problémám van az eltárgyiasult világunkkal, ezt most a kormány megfejelte, és rátett még egy lapáttal. Egymilliót ad a harmadik gyermeket vállaló, hiteltartozással rendelkező családoknak. Persze, nem a családfő, hanem a bank kezébe. A bank pedig nem szégyell még az államtól is előtörlesztési díjat kérni. … Mert nyerészkedni, mindig-mindenkin tudni kell. És a bankok ezt világklasszisként művelik.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

Értékrend

/ Menüpont: Szociális kérdések

Költenek. ...

Költenek magukra, és önnön érdekeikre, keresztényien, könyörületesen, fiatal demokrata módon. Bár, ezek a fiatal demokraták már nem ugyanazok a fiatal demokraták, akik voltak egykoron. Hiszen anno pontosan attól hánytak, amit ma ők maguk megtesznek - ez viszont nem akad fenn a torkukon. ...

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

A szegénység nem az éhezéssel kezdődik

/ Menüpont: Szociális kérdések

Tény: a kormány megtiltotta a KSH-nak, hogy mérje a Magyarországon belüli szegénységi mutatókat. Egyben megtiltotta, egy belső rendeletben azt is, hogy a minisztériumok ügyintézői használhassák a "szegénység" szót. Ez 2015-ben történt. Azóta a szegénység csak nőtt.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.31

"Senkit sem hagyunk az út szélén!" ....

/ Menüpont: Szociális kérdések

… Szólt a hangzatos választási ígéret. Ehhez képest családok százezreit tették földönfutóvá azzal, hogy az állam hátat fordított a szociális- és egyéb módon való megsegítésüknek.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) kérdésére válaszolt a minisztérium. Bár a válasz részleteire szedi a konkrét adatokat – természetesen, hiszen így kevesebbnek tűnik – az összesítést követően azonban félelmetes számadatot kapunk.

 
Teljes bejegyzés

2017.08.30

Csalás - csapda - erőszak

/ Menüpont: Szociális kérdések

Ha a devizahitel ügylet társadalmi szélességét tekintem, akkor itt nem csalásról van szó, és ez igen fontos. Nem tudom, hogy felében vagy kétharmadában vagy csak harmadában, de kifejezetten hatalmi erőfölénnyel való visszaélésről, erőszakról volt szó!!! A választás látszatát is kizárva! Nem csalásról, hanem erőszakról! Nem tudom hány ügyvédhez tudom elküldeni meglátásaimat, lassan leszoktam a röpiratok készítéséről. Elfárad az ember röpke évtized alatt. De már ideje lenne világosan, egyértelműen és a valósághoz közel állóan fogalmazni!

 
Teljes bejegyzés

2017.08.29

Sírva vígad a magyar ....

/ Menüpont: Szociális kérdések

A rokkantak januártól „kivételes” rokkantsági ellátást kaphatnak, ha nem találnak munkát. Miért az idézőjel? Mert az alig 20 ezer forintot, a megélhetés szempontjából nem nevezhetném kivételesnek – idézőjel nélkül sem. Inkább azt mondanám: nevetséges, ha nem kellene sírni azon, ahogyan a rokkantakkal bánnak. ….

 
Teljes bejegyzés

2017.08.28

Ember embernek farkasa lészen ...

/ Menüpont: Szociális kérdések

Az Alaptörvényünkben már régóta szerepel az a kitétel, hogy az állam nem köteles gondoskodni a területén élő állampolgárok szociális biztonságáról. Ez a rendelkezés nem csupán azt jelenti, hogy az én korosztályomnak nem lesz már nyugellátása, és társadalombiztosítása, ha eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, és munkavégzésre képtelenné válik, hanem azt is jelenti, hogy a gyermekeinktől (akiket a későbbiekben a mi eltartásunkra kényszerítenek) egyetlen tollvonással megvonták a szociális biztonsághoz való jogukat, mégpedig, még gyermekként. S hogy ez mindenféle nemzetközi egyezménnyel szembemegy? ... 

Hát ki figyel oda? ....

 
Teljes bejegyzés